Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Konkurs "Reklama tibia.pl" - regulamin (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99683)

Shinjix 24-10-2006 22:05

Konkurs "Reklama tibia.pl" - regulamin

Regulamin konkursu Reklama tibia.pl

Nieprzestrzeganie niniejszego regulaminu jest równoznaczne z dyskwalifikacją z konkursu.
  • Konkurs trwa od 24 pażdziernika do 14 listopada 2006r do godziny 23:59. Wszelkie zgłoszenia po tej dacie (i godzinie) nie będą brane pod uwagę.
  • Aby wziąść udział w konkursie należy być zarejestrowanym i niezbanowanym użytkownikiem forum.tibia.pl.
  • Prace mogą być zgłaszane tylko przez użytkownikow, którzy zarejestrowali się przed 24 pażdziernikiem 2006r.
  • Zgłszeniem może być banner, plakat, filmik, animacja flash, itp. Wykonanie jest dowolne. Liczymy na waszą kreatywność.
  • Reklama nie może być plagiatem innego, istniejącego już zgłoszenia. Takie prace będą dyskwalifikowane.
  • W przypadku, gdy reklama będzie przypominała którąś z reklam telewizyjnych/radiowych - będzie to działało na niekorzyść użytkownika i zaowocuje niższą oceną pracy. Liczymy na waszą inwencje twórczą.
  • Praca nie może zawierać treści wulgarnych, rasistowskich, obrażających czyjeś uczucia religijne, itp. Ma być zgodna z polskim prawem, regulaminem forum i tym regulaminem.
  • Zamieszczona reklama musi dotyczyć tibii lub portalu tibia.pl.
  • Każdy użytkownik może zgłosić tylko JEDNĄ pracę.
  • Do każdego zgłoszenia należy dołączyć nazwe postaci, dla której ma być zakupiona nagroda, oraz świat, na którym ona się znajduje.
  • Jako odbiorce nagrody należy wyznaczyć samego siebie lub kolegę. Jeśli ktoś poda nick gracza, który będzie miał właczony tryb "hidden", to zgłoszenie nie będzie brane pod uwagę. Należy jednak pamiętać, że na jedno konto może przypadać maksymalnie tylko jedna nagroda.
  • Komentowanie prac w temacie ze zgłoszeniami bedzie traktowane surowo poprzez dyskwalifikacje oraz punkty karne na forum.
  • Bezmyślne czerpanie pomysłów z innych zgłoszeń zaowocuje gorszą oceną jury (moderatorów i administratorów portalu tibia.pl).
  • Jury zastrzega sobie prawo do zdyskwalifikowania zgłoszenia z powodu nieopisanego w regulaminie oraz prawo do modyfikacji regulaminu w trakcie trwania konkursu.
  • Składajac swoje zgłoszenie w konkursie oddajesz prawa autorskie do swojej pracy portalowi tibia.pl.
  • Nieprzestrzeganie tego regulaminu wiąże się z natychmiastową dyskwalifikacją i/lub banem.
  • Wątpliwości co do pochodzenia pracy będą rozwiązywane na niekorzyść użytkowników.

Prace można zgłaszać w TYM temacie.
Można je także komentować w TYM temacie.

Kwadratowe Koło 25-10-2006 07:22

Chcialbym sie spytac, czy filmy amatorskie zrobione w rl tez sie licza?

Celoz 25-10-2006 08:09

A ile ma ważyć ta reklama? jaki jest limit?

Paul_liszka 25-10-2006 08:27

a mozna uzywac logo tibia.pl???

DDoS 25-10-2006 10:28

Zapewne jeżeli chcesz użyć materiałow należących do jakiejś strony, ów strona musi Ci osobiście pozwolić na to, wyrazić zgodę.

MatKus 25-10-2006 11:40

Więc tak : Nie ma limitów co do wagi, ale zdrowy rozsądek obowiązuje. Jeśli ktoś np. chce zrobić banner i liczy na to, że kiedyś go wykorzystamy, to rozmiar dokładnie 468x60, i max 20kb obowiązuje. Filmy już trochę inaczej się traktuje, ale też nie mam ochoty ssać z netu wersji full-DVD ;)

Oczywiście reklamując tibia.pl czy Tibię można użyć logo tibia.pl czy Tibii. Oficjalnie jako admin Tibia.pl mogę wam pozwolić jedynie na wykorzystanie naszego logo i materiałów z naszej strony, ale nie wierzę, żeby CipSoft miał cokolwiek przeciwko reklamowaniu ich gry ;)

Czy filmy amatorskie się liczą? Oczywiście. Jak już wspomnieliśmy w regulaminie - liczymy na waszą inwencję, a co wymyślicie, to już tylko od was zależy.

Dark-Goku 25-10-2006 12:48

Czemu tak mało 20kb to jest za mało ja mam fajny pomysł ale on będzie zawierał pare MB... X(

MatKus 25-10-2006 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark-Goku (Post 1046827)
Czemu tak mało 20kb to jest za mało ja mam fajny pomysł ale on będzie zawierał pare MB... X(

20kb tyczy się wyłącznie bannera. Taki limit mamy np. w CipSofcie co do naszych bannerów wyświetlanych na tibia.com, i taki sam limit daje większość firm, w których teretycznie mogli byśmy się reklamować.
Ale jak już wspomniałem, to się tyczy wyłacznie bannera, nie zaś filmów czy innych form reklamy.

agred123 25-10-2006 15:11

Zachęcenie

Mysle ze powiniscie dawac pacc dla początkujących na pierwsze 3,aby zachęcic do grania w tibie.Takie jest moje zdanie i mój pomysl na reklamę.

nick:wojtek de'paladyn
serwer:secura

Paul_liszka 25-10-2006 16:15

a Jesli chce zrobić obraz to do jakiej wielkosci moge go zrobić??

Myst Rydan 25-10-2006 16:40

Ja mam pytanie... jak zamiescic flasha? :P Czy umiescic go w HTML i dac na swoj serwer, czy zrobic "flasha w exe" i dac np. na rapid, czy moze jeszcze inaczej? :P
Ahaa i jeszcze... czy to musi byc reklama po polsku czy moze byc po angielsku (dotyczy reklamy tibii a nie tibia.pl)?

ReigNem 25-10-2006 17:07

Ja również mam pytanko. W regulaminie napisane jest że plagiat z np. telewizyjnej reklamy będzie skutkował obniżeniem oceny pracy, lecz czy można zrobić parodie?

Vanhelsen 25-10-2006 18:56

pytanie aboułt nagrody: czy jest możliwość odebrania ich w gotówce? (bo, e.g ja nie gram w Tibię no i z PACCa będzie kiszka, przy wygranej ofkors :P)

Falc 25-10-2006 19:59

Siemka mam zrobiony filmik ale mam problem iz nie wiem jak go pzrekazac poniewaz z swojego doswiadczenia wiem ze z rapidshare.de niezawsze mozna cos sciagnac bo sa jakies glupkowate limity... moze dajcie jakis link na ktorym moge umiescic filmik zeby go buferowalo lub co w tym stylu plx pomuzcie

Uther92 25-10-2006 20:26

@Up
Youtube, google video.

DDoS 25-10-2006 21:13

Jeżeli chcesz dobry serverek do plików to polecam najbardziej:

www.mihd.net - brak limitów na ściąganie, plik do 2GB

lub badongo.net .

Shinjix 25-10-2006 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myst Rydan (Post 1047130)
Ja mam pytanie... jak zamiescic flasha? :P Czy umiescic go w HTML i dac na swoj serwer, czy zrobic "flasha w exe" i dac np. na rapid, czy moze jeszcze inaczej? :P
Ahaa i jeszcze... czy to musi byc reklama po polsku czy moze byc po angielsku (dotyczy reklamy tibii a nie tibia.pl)?

Żadnych exe'ów. Flasha w *.swf

Cytuj:

a Jesli chce zrobić obraz to do jakiej wielkosci moge go zrobić??
Byle nie ważył 100mb

Cytuj:

Mysle ze powiniscie dawac pacc dla początkujących na pierwsze 3,aby zachęcic do grania w tibie.Takie jest moje zdanie i mój pomysl na reklamę.
Przeciez nagroda za wszystkie miejsca jest PACC, za pierwsze masz dodatkowo odtwarzacz mp3, a za 2 do wyboru odtwarzacz...

Cytuj:

pytanie aboułt nagrody: czy jest możliwość odebrania ich w gotówce? (bo, e.g ja nie gram w Tibię no i z PACCa będzie kiszka, przy wygranej ofkors )
Nie. Przykro mi.

Cytuj:

Siemka mam zrobiony filmik ale mam problem iz nie wiem jak go pzrekazac poniewaz z swojego doswiadczenia wiem ze z rapidshare.de niezawsze mozna cos sciagnac bo sa jakies glupkowate limity...
www.video.google.pl www.youtube.com

Valas Hune 25-10-2006 23:26

Co do nagród myślę, że bardzo sprawiedliwie i bardzo zachęcająco, że za wszystkie miejsca jest PACC. Ciesze się, że tibia.pl wprowadziła konkursy, jest ciekawiej ;]

RAKSON 26-10-2006 14:25

najlepszym pomyslem na reklame jest ze jak zalogujesz zie na tibie.pl dostaniesz pacca ale wasze stronka chyba by sie na to nie zgodzila:D

kbos 26-10-2006 14:59

A czy ja moge przystąpić do konkursu ?? zarerejstrowałem się dnia: 24-10-2006
proszę o szybką odpowiedź:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:49.