![]() |
Mass PK
Gram na Eterni i niedawno oadlem ofiara mass pk. Jest to 2 graczy jeden 61 pall drogi 37 pall. Loguja sie oni w nocy, lub nawet nad ranem i jedynym ich celem jest zabicie jak najwiekszej ilosci graczy. Sa oni poszukiwani przez caly serwer, wszyscy chca ich zabic. Czasami zdaza sie ze zaloguja sie w ciagu dnia, ale wtedt leca do dp wyslac lup zdobyty na innych graczach. I teraz mam pytanie. Czy cip soft powinien zaaragowac z racji tego ze utrudniaja oni zycie innym gracza, lamia powszechnie panujace zasady niezabijania bez potrzeby. Czy tez maja uznac ze ternia jest swiatem PvP i takie czyny sa dopuszczalne. Wiem ze po zabiciu 5 graczy dziennie dostaje sie bna na miesiac na konto. Jesli ban sie powtarza kilka razy dostaje sie bana na ip. Ale co zrobic jak te dzi**** zabijaja po 4 graczy i pilnuja sie zeby nie przekroczyc limitow, ani tygodniowego, ani miesiecznego.
|
<ciach na pro¶be Wojena>
Edit: Ok dam ci jeszcze tutaj odpowiedĽ, żeby nie dostać kolejnych 10 pmów. Od kiedy wprowdzili system skulli pkowanie jest całkowicie legalne, nie jest przez nic zabronione, nie ma czego¶ takiego jak nadmierne pkowanie, i dopóki ci dwaj nie dostan± auto-banów mog± sobie do woli pkować. Już rozumiesz? |
http://www.tibia.com/home/?subtopic=signup To jest link do zasad Tibii. Jest tam wyraznie napisane ze nie nadmierne zabijanie graczy bez czaszek jest zabronione. To samo jest napisane na tibia.pl ale po polsku. Jesli dobrze pamietam to jest to ostatni punkt, posiada numer 5.
|
No dobra niech ci będzie. Nadmierne pkowanie ludzi bez skulla jest zabronione, a kar± za przekroczenie tego zakazu jest truskawka. Następn± kar± za nadmierne zabijanie jest autoban. Pierwszy autoban trwa 15 dni, drugi 30 dni, a trzeci to kasacja konta. Aha i bana nie dostaje się po zabiciu 5 osób tylko 6, i nie jest to ban na ip tylko ban na konto z t± postaci±.
|
Racja truskaweczka nie jest za 5 tylko za wiecej niz 5, czyli 6 moja pomylka.
Ale wracajac do tematu. Chcialem sie dowiedziec co wedlug innych graczy powinno sie robic z takimi co skrupulatnie licza ilosc zabitych i nie dostaja autobanow. Ps. Kurde zalozylem temat zeby porozmawiac o autobanach, czy sa potrzebne i czy nie powinno sie kazdego przypadku rozpatrywac indywidualnie. A nie poto zeby zbierac minusy od debili co nie rozruznia PvP od PvP enforced. Ps.Zaznaczam ze mowiac debil nie chodzi mi o Youriego. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:45. |