Zobacz pojedynczy post
stary 24-09-2006, 21:13   #19
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

OK. Wiec od 13 lvl ze skillem conajmniej 40 idziemy na GL (STRZALY TYLKO I WYLACZNIE ROBIMY! NIE KUPUJEMY! ) chyba ze od graczy, mozna sie w troche zaopatrzyc oczywiscie 1arrow=1gp. Nie uzywamy mana fluidow, ihow lub uhow. (chyba ze mamy qmpla ktory zrobi nam za free ) i chodzimy na GL do dziury wysunietej na poludnie (wiem... piszac ten sposob wszyscy narzekali ze tam jest zawsze pelno ludu) ale ja na nich nie patrzalem. na takim 13 lvl 85 expa za ghoula to dosc duzo, wiec pare lvl tam wbijemy. Najpierw chodzimy na ghule w tych okolicach poludniowej dziury. Zbieramy brass helmety, viking helmety oraz ew. mace itp smieci lecz do lootbaga. ja zbieralem na bohy jeszce przed tym najnowszym update, wiec brown piece of cloth nie bylo, teraz masz latwiej bo ludzie to nieraz skupuja, za co Ty otrzymujesz dodatkowa kase. Nieraz wypadnie Life ring. Sprzedaj. Bedziesz juz do przodu te (ok. bo nie znam cen na tym servie) 700 gp na jakims 18-19 lvl mozesz bic fd uzywajac sposobu "Gora- dol-gora- dol" itd. uwazajac na HP. wraz ze skillem i lvl'em mozemy bardziej pewnie chodzic na pietrze z fd (ale bez przesady, nie zapuszczac sie za daleko bo jak nas fd zaskoczy to bedzie nie milo) choc z fd loot skromny, zawsze masz szanse na guardian shield lub volcanic rod (oraz duze szanse na znalezienie jakiegos deada, poniewaz na fd chodzi duzo niedoswiadczonych graczy). Pamietaj glownie o brassach, vikingach i tego typu loocie. Bo nie tracac na nic kasy (arrows, mf, uhy,ihy) mozna tam naprawde gruba kase zarobic. wiem, wydaje sie ze to sie mija z celem.Ja zaczynalem 1 raz palem i tez byłem nópkiem pisalem na trade "Moim marzeniem sa bohy plz dajcie" i tego typu texty ale ludzie of course mnie wysmiewali dlatego postanowilem na nie zarobic, co mi sie dosc szybko udalo (choc raz fartownie znalazlem w deadzie knight armor wtedy 8K, bp mf kase i jakis tam loocik) Zarobisz na bohy takim sposobem jesli dlugo grasz wieczorami, kiedy nie ma ludzi.

OK. jestem pewien w 100% ze ktos napisze ze jest to glupi sposob, znajdzie jakies bledy itp. lecz ja bedac wtedy 14 lvl postacia do GL mialem najblizej (Mieszkam w Carlin) i sam nie wiedzalem ze tak szybko nazbieram na boh. Dzis polecam go osobom ktore dlugie godziny spadzaja na tibii ;] Mialem cel "CHCE MIEC BOH" ktory spelnilem. Jakis czas temu postawilem sobie cel "nie skoncze z tibia , poki nie zabije solo Gs'a" Zabilem i wybralem nastepny cel "Chce zabic Warlocka [z teamem of course na MOTLS" takie myslenie podniesie was na duchu, tak wiec milego zarabiania
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem