Sorry Berger, na poczatku myslalem, zeby nie quotowac ale ciezko mi to zbic w jakas trzymajaca sie kupy, zrozumiala calosc. Ot, nie moglem sie powstrzymac. =]
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez berger
ja tam mam wpojona do glowy wiare w ten kraj i wychowany jestem w duchu patryjotycznym, ktos powie to tylko pixele ... Tak , zgodze sie z tym ale mimo wszytsko jest to w jakism sensie obrona idealow tego kraju. Niektorzy robia to na wieksza skale np siatkarze, pilkarze(nie za dobrze im to wychodzi) inni na mniejsza w swiecie wirtualnym --> grajacy w tibie....
I powinniscie to zrozumiec.
|
Ale dajmy na to siatkarze, nie krzycza, ze napierdola w rlu Polakowi, ktory gra w druzynie z ludzmi innej narodowosci jesli przegraja mecz. A tibia powinna byc raczej rozrywka niz sposobem na zycie i sorry, ale to jak ja postrzegam patriotyzm to tylko i wylacznie moja sprawa. Nie rusza mnie to, ze grupa (doroslych) dzieci (bo najwiekszy odesetek grajacych to wlasnie dzieci) stracila czas spedzony na gierce bo zachcialo im sie "powstania".
Cytuj:
Ja:"to walka przeciwko szwedom , którzy nami pomiataja i sie z nami nie licza"
XXX:"Tak zawsze było i będzie"
|
To czy Szwedzi wami pomiataja zalezy tylko i wylacznie od Was. Dogadac sie da z kazdym, inna sprawa, ze ciezko odzyskac u kogos szacunek jesli chociaz raz sie spalisz. Jakos Chris jeszcze nie padl, a niektorzy mu to mowili na poczatku wojny.
Cytuj:
Takie podejscie jest zgubne , ale przeciez cos takiego jest o nas taka a nie inna opinia (jak ktos cie zawsze przesladowal i bil w szkole powinienes sie z tym pogodzic czy zrobic cos z tym?).
|
Robienie cos z tym ma sens, jesli wiemy, ze odniesie to jakis skutek. Jesli nie to takim sposobem mozna sobie tyko pogorszyc sytuacje.
Cytuj:
Ktos powie ze to tylko Gra, ponownie sie zgodze i ponownie wcisne moje "ale". mimo wszytsko wole by nawet tyh kilku "dzieciaczkow" i "no-liferow" wolalo na nas "fucking polaks", "stupid polacks" i sug min kuk polaks" ze wzgledu na to ze maja nam za zle to ze sie postawilismy i bylismy od nich lepsi i poznali mentalnosc polakow przez co kieruje nimi zazdrosc/respekt, a nie dlatego ze nie maja do nas szacunku. Kilku "no-liferow" napewno wasze zdanie o swe br itp wyksztaltowala tibia. Patrzcie ile osob gra w tibie nie tylko na Iridi ale calej tibi. To nie mala liczba ale mala "masa" i spora grupa osob bedzie miala uksztaltowany swiatopoglad po tym co tu wyniosla.
|
Hm, ja mam tylko nadzieje, ze ta spora grupa nie bedzie taka spora jak nam sie wydaje. Bo chec rywalizacji jest zjawiskiem pozytywnym poki zostaje tylko checia rywalizacji. Jednak to co ja tu widze bardziej sie chyli ku nacjonalizmowi ale to tylko moja opinia.