Powiedzmy, że jak na razie to jedna z najlepszych prac jaką wykonałeś. Jednak jeszcze nie jest wystarczająco dobra aby ja przenieść.
Po pierwsze czego mi brakuje:
obszernego opisu profesji. Dlaczego mamy wybrać druida, wady, zalety. Specyfika czarów, broni itp.
tabelka mlvl trochę za wygórowana. Ja swoją postacią na 46 lvl mam 44mlvl. Jednak jak już napisałeś jest to kwestia kontrowersyjna
czary. Można ewentualnie dodać opis danego czaru.
Exp zdecydowanie za krótko. Na poradnik kilka linijek o tym gdzie i jak należy expić to jest za mało. Dragi na 27 lvl to strata, ponieważ nie mamy DS.’ów. Przy tym punkcie przyda się opis tego jak taki 28 lvl ma expić na dragach. Z jakim rodem itp. + scren. Postać która dopiero co zaczeła grać na 28lvl na widok draga często panikuje, a co mówić o tym że ma na nich expić.
Hunty średnio. Szkoda, że nie ma screnów. Przyda się opis tego jak mamy huncić. Swoją drogą hunt z druidem na 25 lvl na dragach to trochę waste dla blokera. Jak już mówiłem na 25 lvl druid nie ma do dyspozycji DS.’ów. Przy tym huncie na dragach też przyda się opis. Już nioe koniecznie ze zdjęciami. Zdjęcia z dragami powinny się już znaleźć w expieniu.
Summony potrzebne do huntów/expienia po części bym przeniósł do działu wyżej. Oczywiście z opisem i zdjęciami tego jak walczyć z Necro przy pomocy DS.’ów, Hero przy pomocy DS.’ów, guadr/Scaraby przy pomocy monków itp. itd..
Sam dział sumony widziałbym w ten sposób, że wypiszesz te najważniejsze potwory: DS.’y Orc Lidery, FE, Monki. Do tego opisał od którego lvl’a można je przywołać, ich cechy, do czego mogą się nadawać np. Fire Elemental PK’owanie. Oprócz tego wypisałbym również pozostałe potwory dzięki którymi możemy walczyć własnymi summonami bez opisów. Dla przykładu opisujesz Monka w dziale Exp, gdzie dajesz opis tego jak można expić z nim na guardach. W dziale sumony wypisujesz oprócz guardów np. jeszcze scaraby (jednak tu nie trzeba głębszego opisu ze zdjęciami)
Zabijanie no to opis pvp dla druida + wykorzystanie summonów min FE, FD, OB. Itp. itd.
Do rodów przyda się dodać to na co konkretnie się nadają, czyli na jakie potwory z nimi najlepiej chodzić. Nie chodzi mi o wypisanie wszystkich potworów, jednak tych najważniejszych typu GS, Dragon, Necro itp. itd.
Wspomnij coś o mannasach, gdzie zarabiać najlepiej druidem itp. itd. Jeżeli to dodasz poradnik zostanie przeniesiony. Aktualnie nie ma w nim nic nowego i odkrywczego.
Poradnik zawiera trochę rażących błedów nad którymi trzeba popracować.

Nowa strona o Tibii w profesjonalnym wydaniu
Mój temat ze zdjęciami
Pacc Secura - 400k. Wiadomość do Wald Kerius - Secura/Ankrahmun (list).
Ostatnio edytowany przez Wald_Kerius - 26-09-2006 o 19:17.
|