Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Ave Begger!
Po wczorajszej "prezentacji" kobeta ma u mnie malego plusika.
|
PiS popełniło rekrucki błąd.
Zlekceważyło Samoobronę.
Kaczyńscy chcieli sprowadzić Leppera i resztę do roli prostych automatów do głosowania. Problem w tym, że Samoobrona to są ludzie PROŚCI. Oni mają swoje proste zasady - jak mi mówisz, że dostanę białe, to dajesz mi białe, a nie czarne i próbujesz mi wcisnąć, że to jest białe, albo, że się źle zrozumieliśmy.
Ba, już Kobuszewski z kabaretu Dudek w skeczu "Ucz się Jasiu" mówił, by nie obrażać robotnika, chłopa i inteligenta pracującego, bo stanowią siłę narodu. "Elita" w postaci klienta to zlekceważyła i dostała w pysk. Kaczki myślały, że Samoobrona to banda bezmózgowców i dostały w pysk.
Odnośnie tłumaczeń PiSu - prawdę mówiąc, to nie dziwię się, że szukają desperackich linii obrony i pieprzą jak najęci, że to mistyfikacja i prowokacja Begerówny.
Na sprawę w prokuraturze liczyć nie możemy, bo Ziobro (Miller miał jednak rację, nazywając go zerem) już postawił całą sprawę pod nożem.
Najzabawniejsze jest to, że PiS wszystkiego się ładnie wypiera - kiedy zaś Teraz My! ujawniło taśmy z kongresu PO, całe Prawo i Sprawiedliwość garnęło się do Morozowskiego i Sekielskiego z pochwałami. Jestem ciekaw, czy tym razem też będą tacy rozrzutni w pochwałach. ;]