Zobacz pojedynczy post
stary 28-09-2006, 03:21   #20
Bulboglowy
Użytkownik Forum

Bulboglowy's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2004

Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Emok The Brood
Na scarabki raczej bez summonków Chyba,że chcesz baaaardzo jakiegoś pomocnika na większy resp to Monk będzie jak znalazł
Że też się wszyscy uparli na te monki... One są dobre, ale nie na scaraby, bo sie blokują na poison fieldach... Na pustyni to jeszcze ujdzie, ale pod ziemią polecam Zerki, ewentualnie DS'y.

Cytuj:
mówicie,że są błędy. Wymieńcie je
Dla mnie błędem jest brak komentarzy np.
Cytuj:
5.Hunty

od 28-36lvl
Dragon Lordy i Dragi:
-Druzyna: Knight[bloker- 40lvl+, skille: 75/75], dodatkowo jeżeli jest taka możliwość paladyn[30lvl+]
-Runy: UH, hmm, SD
Hunty - tak, ale trzeba zaznaczyć, że na takim levelu będzie strata, chyba że masz wyjątkowego farta.
- Runy - strzelając z HMM w Dragi zwiększa się tylko swoje koszty. Jak coś to tylko na dobicie. W Dl'e to już co innego, bo bloker traci za dużo UHów i bardziej opłaca się szybko takiego zabić. A tak wogóle to na zwykłe Dragi albo z summonami, albo z exori vis, bo inaczej to nie wiem jak chcesz wyjśc na plus z kasą.

Najbardziej rozwinięte części to 3.Czary i 8.Rody, a przecież raz się takie kupi i po sprawie; zaś główne przedmioty zainteresowania czyli Exp i Hunty są bardzo mało roziwnięte. Część 6.Summony trzeba natychmiast zmienić, bo mało jest o summonach, a dużo o Huntach czyli to co powinno być w innej części.

Jeszcze raz zwracam uwagę wszystkim piszących poradniki: Najważniejsze to odpowiedzieć na pytanie Dlaczego ?

1.Eq - chociaż napisz, że dlatego polecasz takie, bo są lekkie, a u Druida capacity jest na wagę złota, bo ma go bardzo mało.
2.Mlv - zastanawiam sie dlaczego akurat takie wartości napisałeś, bo w części o expie są same miejscówki do huntowania z Rodami (oprócz Dragów/Dl/Hydr)
3.Czary- czyli co warto kupić - można chociaż po jednym zdaniu opisać czar, bo w końcu także Newbie czytają forum.
4.Exp - jest wymieniona Folda, są kapalnie Dwarfów... ale dlaczego są właśnie te, nie wiem. Jest dużo o wiele lepszych miejscówek, np. w Liberty Bay na Rotwormach mam 15k xp/h, więc w Kompendium właśnie najlepsze miejscówki bym opisał na pierwszym miejscu - dla porównania na Foldzie wyciągam ok. 5k xp/h. (dla leveli 8-13 będę to wartości ok. połowe mniejsze)

Mam nadzieję, że wskazałem Ci pewne niedociągnięcia. Tak, z pewnością opisanie najważniejszych expowisk, uaktualnienie o zdjęcia i komentarze to dużo roboty i poradnik będzie wtedy trzy razy większy... Ale będzie to wreszcie poradnik.

PS: Nawet nie proszę o dodanie do opisów wartości gdzie i ile można wyexpić, zarobić na godzinę przy odpowiednich skillach, bo przecież to jest Polska, więc nikomu się nie chce.

PS 2: Drugi dzień poradnika, mam nadzieję, że uaktualnienie będzie szybko.
Bulboglowy jest offline   Odpowiedz z Cytatem