Jjjjja cie krece artykul wywalisty ale juz ostatnich 3 postow nie chcialo mi sie czytac... Przytloczenie za duza iloscia informacji naraz

Jak dla mnie drobnym bezsensem jest uwazanie kogos za nooba za pisanie plx-chyba kazdy z forumowiczow po nowej czesci opka pisze 'Comment plx', HEGE TEZ wiec czy Hegemmon jest noobem tylko dlatego ze powtarza formulke wypowiadana przez cale forum???(Sorry Hege ze posluguje sie toba jako przykladem, tak jakos wyszlo

Podobnie z opisami przy czarach-chyba 90% Tibii uzywa tych bajerkow... To przynajmniej potrafi rozsmieszyc

Dla mnie to nie jest noobowskie, tylko fajne... No oczywiscie ekstrema w rodzaju 'Exura vita 'I S*******AJ S****YSYNIE BO MI GOWNO ZROBISZ'(wymyslone

) to juz jest noobstwo na max ale takie lekkie ladne i smieszne sa fajne

Wg mnie nie lvl zdobi czlowieka tylko czlowiek lvl-parafrazujac znane polskie przyslowie

Jednak ludziska tutaj maja racje-idzie sobie 100 lvlowiec i wszystkih wyzywa od noobow i zabija dla zabawy, w koncu on jest 100 lvl to jest wzorem Tibijczyka, a to sa 8 lvle wiec to sa nooby i trza je gnoic... Ja dziekuje...
Co do Polakow-a wiecie ze ja chyba przez pol roku bylem przeciwnikiem tego stereotypu??? Potem pogralem w Tibie i chyba w tydzien zaczalem sie do tego stereotypu przekontwac... Jednak stoje se przy depocie '10 gp plz' 'no' 'Polakowi nie dasz????' RECE QRDE OPADAJA...
Pawelek-wyobraz sobie: newbie, pierwszy raz gra w tibie, wytszedl z rooka, jego 1,2k to zdawaloby sie ogromna fortuna... specjalizuje sie w mieczach, uslyszal oferte 'I sell Firesword', nie wie ile to kosztuje. Daje na poczatek 800 gp bo nawet nie wie co to platyna i wydaje mu sie niewyobrazalnym, zeby ktos nosil przy sobie 8k czy ile tam i wogole 5k wydaje mu sie niewyobrazalna suma. Czy z powodu jego niewiedzy gostek od razu jest noobem??? Albo wyobraz sobie ze ktos ma zamiar sprzedac f axe za 9k(nie wiem ile to kosztuje mowie na chybil trafil), krzyczy ze sprzedaje a ty mu mowisz ze kupisz za 7k. Byloby ci przyjemnie jakby gosc zaczal cie wyzywac od noobow i thiefow???