Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Szwabia = sredniowieczny land niemiecki, w ktorym zyla ludnosc szwabska.
Zabojad = pejoratywne okreslenie dot. pewnej czynnosci.
Rusek = pochodzi od okreslenia osob, ktore mieszkaly na terenach Rusi. Skrocona wersja slowa "Rosjanin".
Nigger = "czarnuch", tak samo jak "zoltek" odnosi sie do koloru skory. Nie wiem dlaczego mialbym sie obrazic, ze ktos powiedzial na mnie "bialas".
Polack = pejoratywne okreslenie osoby pochodzenia polskiego. Sam czasami sie denerwuje, gdy widze polackow piszacych "muj, twuj" jak idioci.
|
pewne okreslenia sa naznaczone w sposob pejoratywny, okreslajacy, silnie naakcentowanie negatywnie i znaczaja calkiem co innego niz pierwotnie?
Coz, ciekawe czy obrazilby sie ktos na okreslenie "debil" - przeciez to nie powinno byc wg ciebie slowo obrazliwe, okresla po prostu osobe o pewnym, dosc niskim poziomie inteligencji. Podobnie jak "idiota".
Liste takich slow mozna ciagnac naprawde dosc dlugo, sadze jednak ze admini byliby mniej wyrozumiali od ciebie na uzycie takich slow, zwlaszcza tzw. "niecenzuralnych".
edited by nekr : wychodze z takiego zalozenia : jesli ktos nazywa Polakow per "polack", mam w dupie, gdy ktos powie "szwab/rusek/zabojad/zoltek". Natomiast - jesli ktos zacznie cie bluzgac, a ty nazwiesz go per "debil", z mojej strony warna nie dostaniesz, bo taka osoba faktycznie jest niepelnosprytna umyslowo