Karta postaci
Karta postaci Czary miałem ale przeoczyłem
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Imię: Nathaniel Ethernal
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Rasa: Człowiek
Profesja: Elementalista ognia
Broń: Sztylet, różdżka ognia (kilkanaście użyć potem wybucha)
Historia: Nathaniel Ethernal pochodzi z niezbyt bogatej rodziny. Ojciec jest myśliwy. Nathaniel ma dwóch braci, jeden kontynuje zawód ojca, a drugi(starszy) został siłą wcielony do wojska, nie ma sióstr. Matka żyje. Nathaniel od zawsze miał ambicje zostania potężnym magiem. Jednak przez kilka lat nie mógł tego zrealizować. Dopiero po ucieczce z domu w wieku 10 lat, a także licznych kradzieżach kieszonkowych(kiedy uzbierał odpowiednią kwote)zaczał poszukiwać maga który by go uczył.Zanim go znalazł miał liczne przygody związane z bandytami. Pomimo początkowo małej chęci maga (tu wymyśl jego imię-nie mogę wymyślić sensownego) Nathanielowi udało się go przekonać do nauczania. Został magiem w 24 roku życia. Wybrał magię ognia, ponieważ od zawsze lubił ogień(godzinami mogł się wpatrywać w płomienie),a także nieraz cos zniszczyć. Aktualnie dużo podrużuje w poszukiwaniu różnych księg magicznych. Zamierza nie wracać do domu dopóki nie pozna naprawde POTĘŻNYCH zaklęć. Mogę pomyśleć nad jeszcze dłuższymi
Umiejętności:
- załadowanie zaklęcia do sztyletu co powoduje ,że zaklęcie zadziała z większa siłą ale trzeba trafić w ciało żeby przeciwnik został zraniony/ zapalony / cokolwiek innego(po 10 s załadowana broń staje się bez użyteczna - Magia ją deformuje na maxa)
-Kradzież
-Czytanie/pisanie
-Pływanie
-Sztuka przetrwania
Ekwipunek
-Szata maga wygląd podaje niżej
-koc
-hubka oraz krzesiwo
-Buty
-pare zaśniedziałych drobniaków w malej sakiewce oraz pare śmieci
Tylko, że kulikos ma więcej eq i wogóle, a wogóle to nie jest z DND tylko musze mieć jakiś koc oraz coś żeby bezpiecznie przespać noc (przecież dużo podróżuje) usunełem namiot itp
Cechy
-Silny, Zręczny.
Wygląd & waga:
Mierzy około 1,8m, waży około 70 kg włosy kruczoczarne,krótkie. Oczy Piwne, Nos duży.
Szaty - takie jak ma outfift Maga z PACC(tego młodego maga który był już w Tibi 7.4), całe czerwone poza rękawami w kolorze niebieski
272 posty
Ostatnio edytowany przez Tawer Redeye - 05-10-2006 o 18:16.
|