Zobacz pojedynczy post
stary 04-10-2006, 17:37   #256
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Pracowalem w anglii przez 2,5miesiaca(81dni). Na zycie nie narzekalem. Spokojnie moglem zaplacic za dom, zjesc porzadnie(3-4 razy dziennie) + cosodkladac pieniadze. Moglem pozwolic sobie na zakup parunastu orginalnych plyt, odtwarzacza, nowej torby, butow, gitary itd. a i tak sporo odlozylem.Rowniez normalnie polaczyc prace z zabawa i czesto razem ze znajomymi anglikami wychodzilismy po pracy do pubu czy na dyskoteke.
No cóż, pogratulować szczęścia. Gdzie pracowałeś i kiedy to było?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Wiec nie wypowiadaj sie, o czyms, o czym nie masz pojecia.
Co jak co, ale w temacie pracy za granicą jestem nieźle poinformowany, nie tylko w Anglii, ale także w innych krajach ;P Mam sporo znajomych, którzy wyjechali go Anglii i byli zmuszeni wrócić po niecałym miesiącu, gdyż nie mieli środków do życia. Kilku udało się znaleźć jako taką robotę i zyją w kiepskich warunkach (takich jak opisałem).

Jedynie 2-3 moim znajomym "powiodło się", czyli stać ich na normalne życie, nie narzekają. Tyle że oni wyjechali do Anglii tuż po wejściu Polski do EU, a na dodatek znali ang

Przeciętny Polak, nie znający ang, który wyjedzie teraz do Anglii ma dość nikłe szanse na zdobycie dobrej roboty i normalne życie.

Ostatnio edytowany przez Caer - 04-10-2006 o 17:38.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem