Zobacz pojedynczy post
stary 04-10-2006, 17:50   #258
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
No cóż, pogratulować szczęścia. Gdzie pracowałeś i kiedy to było?

Co jak co, ale w temacie pracy za granicą jestem nieźle poinformowany, nie tylko w Anglii, ale także w innych krajach ;P Mam sporo znajomych, którzy wyjechali go Anglii i byli zmuszeni wrócić po niecałym miesiącu, gdyż nie mieli środków do życia. Kilku udało się znaleźć jako taką robotę i zyją w kiepskich warunkach (takich jak opisałem).

Jedynie 2-3 moim znajomym "powiodło się", czyli stać ich na normalne życie, nie narzekają. Tyle że oni wyjechali do Anglii tuż po wejściu Polski do EU, a na dodatek znali ang

Przeciętny Polak, nie znający ang, który wyjedzie teraz do Anglii ma dość nikłe szanse na zdobycie dobrej roboty i normalne życie.
Bylo to w te wakacje. Wyjechalem 26 maja. Prace znalazlem po 2 dniach, szukajac samemu, w wesolym miasteczku. Nie spotkalem zadengo polaka, ktory narzekal by na zarobki. Mysle, ze ta Twoja sopra grupka znajomych, musiala albo 1) byc spora grupka nieudacznikow lub 2) pojechali w srodku sezonu kiedy nie ma za duzo wolnych miejsc pracy, co zreszta jest oczywiste.

Ostatnio edytowany przez Gewof - 04-10-2006 o 17:52.
Gewof jest offline   Odpowiedz z Cytatem