Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Oglądął ktoś wczoraj Teraz my ? Co tam Kurski odstawił to już jest dno, śmiać się chciało momentami (w studiu się widownia śmiała nawet) jakie bzdury wygadywał, jeszcze to chamstwo i wogóle inteligencja zabójcza ..
|
Chamstem było to co odstawiali Sekielski i Mrozowski. Zaprosili go po co? Żeby go poniżyć, wyśmiać, nie dać mu dojść do głosu. Nie mówie że kurski gadał "mondrze" ale dobrze i, powiedział, że to szczyt chamstwa bo na takie coś to może sobie pozwolić Majewski czy Wojewódzki ale nie "poważni redaktorzy"
Zauważyliście, że do tego z PO nawet nie szczeknęli?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer
@hoomik:
Odlicz koszty wynajmu mieszkania i jedzenia.
Chyba, że żyjesz w baraku z 20 innymi polakami, a żresz jedną konserwę dziennie - wtedy może uda ci się coś odłożyć, żebyś potem mógł wrócić do Polski i żyć normalnie do końca swych dni.
"Na czysto" zarobki są minimalne.
|
Pieprzysz. Kelnerka za godzine ma np.6 funtów + 7 napiwku. Nie opłaca się? Akurat moja siostra dzisiaj wraca z Londynu a tata zostaje. Fakt faktem, że polacy zaniżyli bo przed zniesieniem było 10 + 7. Ale i tak się opłaca.
Do konca swych dni? Nie ale dla studentki by opłacić mieszkanie i studia przez pół roku- tak
Cytuj:
Co jak co, ale w temacie pracy za granicą jestem nieźle poinformowany, nie tylko w Anglii, ale także w innych krajach ;P Mam sporo znajomych, którzy wyjechali go Anglii i byli zmuszeni wrócić po niecałym miesiącu, gdyż nie mieli środków do życia. Kilku udało się znaleźć jako taką robotę i zyją w kiepskich warunkach (takich jak opisałem).
Jedynie 2-3 moim znajomym "powiodło się", czyli stać ich na normalne życie, nie narzekają. Tyle że oni wyjechali do Anglii tuż po wejściu Polski do EU, a na dodatek znali ang
|
Bo trzeba znać dobrze angielski( i szczescie) a nie jak wiekszosc jedzie a nie umie. A potem oburzeni "nie ma pracy, rząd nie zapewnia, rząd nie daje na powrót" Wkqrwia mnie takie cos