Zobacz pojedynczy post
stary 04-10-2006, 18:24   #262
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Wyjechać za pracą do Anglii nie znając angielskiego moim skromnym zdaniem nie jest przejawem wybitnej inteligencji.
Zgadzam się ^.- Szczerze, to nigdy nie podejrzewałem tych ludzi o zbyt wielką inteligencję

Tylko że właśnie wyjeżdża całe mnóstwo takich ludzi, nei znających angielskiego i liczących na łut szczęścia.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gewof
Bylo to w te wakacje. Wyjechalem 26 maja. Prace znalazlem po 2 dniach, szukajac samemu, w wesolym miasteczku. Nie spotkalem zadengo polaka, ktory narzekal by na zarobki. Mysle, ze ta Twoja sopra grupka znajomych, musiala albo 1) byc spora grupka nieudacznikow lub 2) pojechali w srodku sezonu kiedy nie ma za duzo wolnych miejsc pracy, co zreszta jest oczywiste.
Nie tyle nieudacznicy, co po prostu nie znali języka. Sam uważam taki wyjazd bez znajomości języka za zwykłą głupotę, ale tak jak wyżej napisałem - wyjeżdza mnóstwo ludzi nie znających jezyka, bo w Polsce nie mogą nic znaleźć i liczą, że coś im sie w Anglii trafi.

No, ale chyba odchodzimy tu od tematu :> Praca i warunki życia w Anglii - zależy to w dużej mierze od znajomości języka, a także szczęścia. Chodziło mi głównie o to, że tak czy tak robimy na rzecz innego państwa.