Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt
A zabicie smoka dzida jest mozliwe?? Zastanow sie co piszesz i nie rob z siebie posmiewiska =]
PS podobnie jak wiekszosc nie potrafisz podejsc do tematu racjonalnie. Niby jak sobie wyobrazasz zabicie smoka?? Wytlumacz mi jak kilkanascie dzid (z tego ponad polowa nie trafi) ma ubic cos co ma 700hp+ (moze wiecej nie wiem) i sie leczy??
Irytuja mnie osoby, ktore nie majac zadnych argumentow ZA pisza glupoty. Z Giant Swordem w reku nic mu prawie nie robilam a Ty z dzida cos zrobisz?? Hehe .... zabawny jestes =]
Wyzej wymienilam argumenty, ktore swiadcza przeciwko Dragonowi na Rooku. Teraz przedstaw mi swoje mowiace o tym, ze sie myle. Nie sztuka jest pasc - jesli myslisz inaczej proponuje sciagnac z siebie eq, pojsc na full resp MH i poczekac pare minut az pojawisz sie w swiatyni. Ten sam efekt - lvl down –
|
Tak, jest możliwe zabicie smoka z rookowym eq.
Chcesz argumentów? Postaram ci się je przedstawić.
Smok, jak każdy potwór jest zdolny do obrony tylko 2 ataków na serie(czyt. „tarcze”), reszta ciosów idzie na jego pancerz lub go rani. Gdyby zastosować technikę 1 bloker + 4 shooterów(bijących z łuku na ~21 skillu) można by go porządnie ranić. Myślę, że suma obrażeń wynosiła by ~20 pkt na serie. A Więc zginie po ~10 minutach. Kiedyś był filmik, jak 6 lvl mag, zabił smoka na Daramie, używając run HMM. Zadawał ciosy równe 15 pkt., ale udało mu się pokonać bestie.
Uważam, że zabicie smoka solo jest niemożliwe(zbyt duża obrona).Na TS’ie nie zadawałaś wystarczających/żadnych obrażeń, ponieważ wszystkie twoje ciosy szły na tarcze. Jednak w większej grupie(np. 5-cio osobowej, jak najbardziej). Wtedy 3 ciosy shooterów „omijałyby” obronę tarczy i zadawałyby obrażenia/uderzałyby w zbroje.
Jeśli dobrze kojarzę, to na co dzień używasz broni obuchowych(cluby),a GS należy do mieczy, a więc nie masz „sworda” tak dobrze wytrenionego jak „club”. Według kalkulatorów na ~15 pkt. umiejętności w walce mieczem, odbierałabyś z giant sworda max. ~40 hitpoints, co jest słabszym wynikiem od „dista” na 21 poziomie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Instynkt
Zaufaj mi nie mialbys zadnych szans. Widzialam co dzialo sie na Test Serwerze - gdzie ludzie mieli kusze i p-bolty - efekt mizerny: pelno trupow zas Dragon byl ciagle nietkniety. Jezeli chodzi o czestotliwosc leczenia - jezeli ja z Giant Swordem nie dawalam mu rady to Ty tym bardziej z dzida =]
|
Przejdźmy do spraw przyjmowania obrażeń.
Powyżej opisałaś skutki próby pokonania smoka przez Newbie, ludzi niedoświadczonych, którzy włazili w każde f wave czy gfb wystrzelone przez potwora. Do jego pokonania potrzeba ludzi zorganizowanych, którzy będą otrzymywać minimum ciosów.
INTELIGENTNA osoba blokująca musiała by leczyć się tylko z obrażeń fizycznych oraz gfb. A smok nie zionie przecież ogniem co 2 sec(chodzi mi o gfb, f wave można łatwo uniknąć). Inteligentni Shooterzy leczyli by się jedynie z gfb. Smok się nie przerzuca, a więc nie byłoby niemiłych niespodzianek.
Z doświadczenia wiem, że na niskich skillach w discie(~20) najczęściej zadaje się obrażenia bedąc oddalonym od potwora o 1 kratke(1 metr przestrzeni). Osoby strzelające stałyby na ukos z każdej strony potwora, co nie spowodowałoby niepotrzebnego zamieszania/chaosu/śmierci. Na siłe zadawanych obrażeń wpływa również obciążenie łącza internetowego(gdy ściągam jakieś pliki, często moja postać pudłuje, używając łuku), a także obciążenie serwera(im więcej osób, tym słabsze zadajemy obrażenia).
Jedynym niebezpiecznym momentem podczas ataku jest dobicie smoka. Gdy bestii pozostaje niewiele energii, zaczyna uciekać. Jest ważne, aby shooterzy dobrze się ustawili, gdyż właśnie pod koniec wyprawy istnieje największe ryzyko śmierci(combo).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vantage
Myślę, że hitniemy go za 30 raz na 6 strzałów, pomiedzy nimi zadamy mniejsze obrażenia. No a 50 też czasem trafimy... Smok leczy się bardzo symbolicznie. Dłuuugo by się z nim bić. Może nawet dłużej, niż mino solo z fista. jednak myślę, że krzywa jego życia chyliła by się co raz to bardziej ku osi X.
|
Niestety, teraz nie uderzysz już za ~50 pkt., w update’cie 7.6 zmienili statystyki włóczni, a łuk był zawsze słabszy(z moich obserwacji ma około ~24 pkt. ataku). Ale ciosy za 40 jak najbardziej będą się zdarzały.
Pozdrawiam.
Kuba1324!