Cytuj:
tia i co jeszcze? mi sie zdaje ze knight bo zawsze na huntach moze loota zakosic a na 100 lvl wydaje tylko na uhy i manasy a taki sorc:uhy,manasy,runy wszelkiego rodzaju ...
P.S.
noobowaty mistrz bedzie zawsze bronil sorca (zapewne nim gra)
|
Gowno prawda. Sorc na kazdym lvlu wydaje kase tylko na manasy. Dlaczego? Bo ma spelle. Chcesz sie uleczyc to klikasz hotkey z exura vita/gran, a do ataku exori vis. Nic wiecej sorcowi do szczescia nie potrzeba, ta profesja jest prosta jak cep tylko trzeba miec chociaz odrobine mozgu zeby to zrozumiec. A druid ma jeszcze lepiej od sorca bo exura sio leczy jak exura vita za polowe ceny. Sorcem nie oplaca sie uzywac run. Powtarzam: sorcem nie oplaca sie uzywac run. A jak sie nie oplaca to sie nie uzywa. Cala filozofia gry sorcem/drutem opiera sie na tym zeby miec jeden palec na F1 a drugi na F2 i kilkac co chwile F1 a F2 jak spadnie hp na red/polowe. (gdzie f1 = exori vis, a f2 = exura vita/sio) Proste? No chyba tak. Dlatego sorc/drut to imho najlatwiejsza profesja do gry.
I wydaje mniej kasy od knighta bo jedyne co music miec to manasy. A knight musi miec bron i uhy. Bron najpierw trzeba kupic i to za niemale pieniadze a uhy dla knighta sa 3-4 razy (na wyzszych lvlach nawet wiecej) mniej oplacalne niz exura vita sorca. Nastepnie pomnoz sobie * 2 i wychodzi ze 6-8 razy gorsze niz exura sio druida. Wiec kto ma wiecej kasy? Chyba logiczne ze sorc ma wiecej, a najwiecej ma druid.
Cytuj:
noobowaty mistrz bedzie zawsze bronil sorca (zapewne nim gra)
|
Obecnie juz nie gram w tibie, kiedys gralem wszystkimi profesjami.
A tak btw to uwazam ze najlepsza profesja jest druid bo ma wiecej kasy niz sorc. (2 razy tansze leczenie)
Cytuj:
stajesz sie nudny ze swoim przkonaniem ze sorc jest ach och. sorc wcale nie zarabia najwiecej, podobnie jak pal, druid czy knight. to gracz ktory nimi kieruje moze byc dobry lub nie. znam knightow co kupuja sca na 60 levelu, znam tez tych co na 110 nie maja na uhy na anihilatora, znam sorcow co nie maja na demon helmet quest po osiagnieciu 100 levela ale znam tez tych co na 80 levelu soluja demony bo nie maja co z kasa robic.
|
Druid/sorc zarabia wiecej przy takich samych umiejetnosciach jego i knighta. Dlaczego? Patrz wyzej.
Cytuj:
dostosowales to chyba do 26 druta a co gdy taki 50 robi uhy? Chyba "troszke" szybciej
|
Haha, owned.
No to zes sie dopiero wykazal swoja "wielka" wiedza na temat tibii, gratz. -,-
Druid na kazdym lvlu robi runy z taka sama predkoscia, 24 elder druid robi uhy tak samo szybko jak mateusz dragon wielki.
Cytuj:
uwierz mi ze nawet sorce kupuja
|
Owszem, kupuja ale do leczenia summonow bo sami sie lecza za pomoca exura vity. A druid w ogole nie musi uhow kupowac bo leczy summony mass healingiem a siebie exura sio.
Cytuj:
ja tez i dlatego z jego wczesniejszych postow moge wnioskowac iz FAWORYZUJE sorca. To bylo wlasnie moje zdanie
|
Jesli juz cos, to faworyzuje druida. (bo wiem z wlasnych doswiadczen + matematyka + logiczne myslenie ze druid expi po prostu najszybciej a lvl to podstawa) Gralem wszystkimi profesjami. Drutem i sorcem expilo mi sie duzo szybciej niz knightem. Exori vis jest duzo lepsze od broni, a kosztuje prawie tyle samo. (po odjeciu ceny zakupu broni)
Cytuj:
Najwięcej zarabiam chyba knightem, bo opłaca mi się takie darmowe expienie na minosach np. Nie zużywam w ogóle manasów, tylko bije je i robię lootbaga. Na wszystkich innych profesjach musiałbym odliczyć koszty manasów/amunicji.
|
Do 50 lvla se mozna w ten sposob zarabiac, pozniej senja/mint~ robi sie nudne. Czyz nie lepiej isc na expowisko i tam zarabiac zamiast siekac denne mino i tachac drobnice warta po 30 gp za sztuke?
Czy 100 lvl zarabia na mino? No "raczej" nie dlatego uwazam ze to drut/sorc ma wiecej kasy bo normalnie expiac bardziej mu sie oplaca.