Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2006, 08:49   #46
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
@35 lvl sorc na smokach
Mozliwe?
Tak.
Ale bedziesz padal przecietnie raz na godzine hunta... no chyba ze idziesz na mana shield, ale wtedy koszty hunta robia sie absurdalnie wysokie.
Wystarczy unikac fire wave zeby nic ci sie nie stalo. A to ze sorc/drut bije akurat z exori vis to nie oznacza ze dragon stoi na wprost niego. Ja expilem na dragach w ank moim 37 ed (10 hp wiecej robi az tak wielka roznice?) i ani razu nie bylem na deep red, co najwyzej poczatek reda. Hunt trwal 8-9 godzin, pozniej mi sie znudzilo i wrocilem do depo. Zwrocilo mi sie 120% kosztów. Sie umie strzelac - sie zabija dragi, sie nie umie - dragi zabijaja. Proste. Gremlina co do dragow radze nie sluchac bo on strasznie przesadza. W jednym z tematow napisal nawet ze sorc/drut moze chodzic na dragi dopiero od 90 lvl.
Cytuj:
BP UHow dla 30 lvl knighta to caly dzien expienia, 3 BP mf dla 30 lvl sorca to 1-2 h expienia.
Dopoki knight expi na elfach. Pozniej to on placi wiecej za exp.
Cytuj:
A ty za to jestes taki expert ze nigdy z vis nie pudlujesz.
Pierwszy strzal jak potwor do mnie podchodzi zwykle nie chybiam, ale pozniej jak juz bije czesto potwor przechodzi na bok w chwili gdy my strzelamy i pomimo ze ciagle go widac na kratce gdzie strzelilismy juz nie trafiamy go... wiec nie mow ze trafiasz kazdego visa (no chyba ze polujesz na jakism pojedynczym spawnie i masz miejsce gdzie potwor jest zablokowany).
Na 20 strzalow przewaznie trafiam 19, jak mam pecha to 17. Nie wiem czy to duzo czy malo, sam oceń.
Cytuj:
Zakladajac strzelanie z HMM u sorca i z HMM + boltow u paladyna exp wychodzi bardzo podobny (z blokerem), solo paladyn moze bic DL od 70-75 lvl, sorc od 100+ (i to czesto pada).
Może, ale bedzie to nieoplacalne. Combo pala hmm + bolt czesto zabiera mniej hp niz dl sie leczy.
Cytuj:
Z samej rozdzki nie, z vis idzie mi calkiem niezle (mam obecnie druida na 119), ale ogolnie GSy to slaby exp bo nie ma dobrych spawnow.
Tyle ze ja mialem na mysli gracza bez pacca. On nie moze strzelac z exori vis.
Cytuj:
Czy nie przekraczajac 45lv jestes w stanie okreslic np:

ile wbija knot 80lv, na 1bp uh, expian naprzyklad na scarabach lub jednym okrazeniu w ukrytej kopalni, z bohami, zolwiach, dragach, guardach - naprzyklad labirynt rowniez dwa obejscia, tyle ze dwoch pieter etc? Jak sie sprawa miewa z lootem, wastem ile ~uh, manasow~ na 1 ?
a moze ile wbija 100 master/elder na hydrach solo za pomoca 50bps manasów?
Jest w stanie. Wystarczy logicznie pomyslec i znac podstawy matematyki.
Cytuj:
byc moze wiesz, ale nie zrozumiales sensu mojego postu, nie mial on na celu pokazanie ze lv to znaczenie. ale spojzmy prawdzie w oczy, bardziej bedziesz stosowal sie do rad 20lv? (ktory przcietny gracz robi w 2dni) czy 120lv?
Ja zawsze bede sie stosowal do rad ludzi madrzejszych ode mnie, niezaleznie od tego jaki maja lvl. Jesli ktos ma 1 lvl a zna sie na tibii lepiej ode mnie to bede sie stosowal do jego rad. Natomiast jesli ktos ma 300 lvl tylko dlatego ze siedzi przed kompem 24/7 i klepie wrl, no to sila rzeczy nie bede sie sluchal jego rad.
Cytuj:
lub jak to robi noobowaty~, udziela sie swoja wiedza ktora jest nikla, wyczytal poprostu mnostwo innych bzdur, z innych postow i poprostu ciagle pisze swoje, nie popierajac swoich wypowiedzi, wysmiewajac wypowiedzi innych, a zaraz nie wie jak to jest w praktyce
Sprobuj znalezc posta w ktorym popisalem sie brakiem wiedzy. Powodzenia.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 11-10-2006 o 08:54.
noobowaty mistrz jest offline