Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Zreszta spojrz sobie na erig.net a pozniej strone pskonejotta i sprawdz kto w tym samym czasie nabija wiecej expa - knight czy pal.
|
Pal moze kozystac z sd, ale oplacalnosc takiego polowania stoi pod znakiem zapytania.
Cytuj:
130 to walnie jak ma farta. Srednia nie przekracza 100. Pal osiaga podobna a nawet nieznacznie lepsza srednia bo na potworach 700+ to knight raz walnie za 130 ale drugi w ogole nie trafi albo za 20. A pal jest w stanie uderzac regularnie po 80.
|
Na kazdego draga mam 1-2 ciosy po 200+ a w edl/vdl robie wiecej expa w ciagu godziny niz paladyni na 110 levelu. zracji tego ze zabijam je szybciej. Gsy, oczywiscie nie sa stworem do polowania dla knightow a palek i madzy moga je latwo zabijac. Hero, bk podobnie jak Gsy, ale nie sa to stwory na ktorych sie expi. Dle mozna wczesniej zabijac paladynem (od 50 levelu z sd) ale na 100+ to knight robi to szybciej niz pal.
Cytuj:
A moze ci co graja drutami/sorcami/palami nie sa az takimi noobami zeby grac knightem ktory expi najwolniej ze wszystkich profesji.
|
Nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi pisalem ze ci co graja sorcerem/knightem nie sa tak glupi zeby grac palem.
Cytuj:
Sov/Sca zadaje niewiele wieksze obrazenia od gsa/d-lancy. Nie uwazam zeby te kilka hp wiecej na uderzeniu bylo przelomem w zyciu knighta. Def przy expieniu np na wrl i tak sie nie liczy wiec nie ma znaczenia czy jedno czy dwureczna czy moze nawet czteroreczna bron.
|
Tak, bron z anihilatora zadaje niewiele wieksze obrazenia, moze rzedu 10% ale umozliwia noszenie tarczy, a nawet EO nie expi tylko na wl, czasem chodzi na dragi. Tarcza+obrazenia wieksze od broni dwurecznej sa naprawde smiercionosna zabawka w OF czy tombach. a na dragach poprostu zwiekszaja dochodowosc polowania.
Cytuj:
Kupowanie run w sklepie to marne pocieszenie dla knighta bo sorc/drut nie musza ich w ogole kupowac. (tylko manasy) Pal moze ale wcale nie musi kupowac run, robi to jedynie jesli chce expic szybciej. (czyli bolt + dodatkowy dmg z hmm/explo)
|
Znowu nie zrozumiales. Nie zdajesz sobie sprawy jaki to byl przelom kiedy knight przestal stac pod dp i drzec ryja przez pol dnia "buy uh's" albo zlecal zrobienie ich na mf kolega, teraz idzie do sklepu i kupuje po 10-20 bp na wieczor.
Cytuj:
Kto normalny bedzie kupowal runy magiem?
|
czasem warto pobawic sie na demonach, czy je tez z mort chcesz klepac? Owszem, nie jest to dobry exp ale dla niktorych tibia to rozrywka a nie zimne cyfry. a malo co dostarcza tyle frajdy co hunt na demonach, nawet jesli sie wlasnie wtopilo 200k (jak ja wczoraj)
Cytuj:
A SD nie zadaje "smiesznych" obrazen - na wyzszych lvlach mlvl prawie nie rosnie za to lvl rosnie i roznica w sile magii dla obydwu profesji sie coraz bardziej wyrownuje.
|
Tak, i kazdy z tu obecnych ma lub bedzie mial w niedalekiej przyszlosci 160 rp, do 130 levelu roznica w mocy czarow miedzy magamia paladynem jest ogromna.
Cytuj:
Gralem wszystkimi profesjami, palem takze.
|
Ja tez, i zaluje 1,5 roku ktore stracilem grajac paladynem.
Zgadzam sie z Twoja ocena ze sorcerer i druid to najszybciej expiace postacie, ale nie zarabiaja przy tym najwiecej kasy i niekoniecznie szybkosc expienia jest rownowaznikiem wyzszosci postaci nad innymi. Mi bardzo odpowiada komfort grania knightem, to ze do kazdej dziury moge wejsc

to ze mam duzo hp i capa, ale gdybym zakladal postac po wprowadzeniu szybkiej many napewnow ybralbym maga, ale mag nie jest dla kogos kto dopiero zazcyna przygode z tibia i nie zna mechaniki gry, nie ma pacc. wtedy knight jest naprawde warty rozwarzenia.
Ps. Noobowaty, piszesz ze grales kazda postacia a miales th/sov/sca? bo to naprawde cos wiecej niz pare ataku na plus. Knight bez anihilator borni to jak pal/mag bez 15 m levelu.