A kto to jest ten C. Ronaldo ?
Trzeba zauważyć że Benhaker znacznie poprawił obronę zespołu. Skuteczność jednak jest stosunkowo słaba, jednak jakaś jest! Na 16 strzałów 8 tylko w światło bramki i 2 gole – mogło być lepiej. Prawda..?. Portugalia miała z tego co pamiętam 2 w światło bramki i 1 gol. Gdybyśmy mieli taką skuteczność co Portugalczycy...
Zastanawia mnie postawa Rasiaka. Po raz kolejny podaje do niewiadomo kogo. A w sytuacji 3 napastników i pusta bramka ten podaje na aut ! Po tej akcji myślałem ze rozwalę monitor. Na uwagę zasługuje postawa Lewandowskiego. Jakie on uderzał "bomby"! Sam R. Carlos by się nie powstydził. Do największych pechowców można zaliczyć bez wątpienia Maćka Zurawskiego. Od roku nie strzelił bramki, a w słupki trafia praktycznie co każdy mecz...(no może trochę przesadziłem) Bardzo dobrze spisywał się również Kowalewski.
Nic mu nie można zarzucić. Może kozaczył trochę do przeciwników, ale wyszło to nam na dobre. Brakuje mu tylko magicznych wyciagnięć takich jak ma np. Boruc. Ten niewiadomo jak, nawet piłkę z siatki wyciągnie, jednak gola nie będzie

W pomocy świetnie spisywał się Jakub Błaszczykowski. Jak on ogrywał tych Portugalczyków ! Nie można zapomnieć o Smolarku. 2 bramki w tak ważnym meczu to jest sukces dla tego zawodnika. Podsumowując mnie się mecz podobał jako widowisko, oraz to że w końcu WYGRALIŚMY !!

Nawet przegrany mecz z dobrze grającym przeciwnikiem to dobry mecz. Jednak wygrany mecz z lepszym zespołem to jest sukces.