Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adaras
Według mnie najlepiej wysyłać kartą. Jeśli ktoś nie ma karty, warto poszukać kolegi/znajomego, który ją posiada. Dlaczego ? PACC mamy już po paru godzinach po wpłacie i jest to W PEŁNI BEZPIECZNE. Zdarzają się sytuacje (często, niestety), że na poczcie podświetlają kopertę, jeżeli znajdują się tam pieniądze, wyrywają i list nie dochodzi...a kto ich sprawdzi ? Nikt.
Mój kolega wysłał CIP'om 22$ i już tydzień czeka na PACC'a...jako że jestem pesymistą, obawiam się najgorszego.
|
Czasy z podświetlaniem listów i zabieraniem kasy już minęły. Jako pracownik Poczty Polskiej wypraszam sobie -.- Poza tym musisz wiedzieć, że nie ma możliwości, żeby list polecony zaginął. Jeśli uważasz, że tak się stało, idź to zareklamować z potwierdzeniem nadania. Za zagubiony list polecony Poczta Polska płaci bodajże 150zł, nie pamiętam dokładnie.
Co do tego wysyłanie monet w kopercie... lepiej kupić sobie większą kopertę, taką specjalnie zabezpieczoną od wewnątrz. Wtedy nie będzie problemu.
Jeśli wysyłamy same banknoty, to ja zrobiłem to w sposób, jaki już napisałem: składam kartkę, do środka wkładając kasę.
@Sty!a: Przesyłki polecone priorytetowe z Polski dochodzą na terenie Europy do 3 dni roboczych. Dziwne, że jeszcze nie masz. Jak w poniedziałek jeszcze nie będziesz miał pacca (raczej popołudniu), idź zareklamować ;]