Temat: Narkotyki
Zobacz pojedynczy post
stary 16-10-2006, 17:41   #403
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez suchyxxx Pokaż post
a mi ubliża jak ktoś powiedział na 30 stronie tego wątku- że branie leków antydepresyjnych to też ćpanie.Kolego chyba nie znasz się na leczeniu depresji czy nerwicy takimi lekami więc się nie wypowiadaj.Nie wiesz jak one działają-pewnie jesteś przekonany że biorąc te leki jest się na chaju i nie kontaktuje się? Mylisz się bo teraz używa się nowych leków przy którycxh można normalnie prowadzić samochód czy nawet pić alkohol.Nie powodują praktycznie żadnych działań niepożądanych a napewno nie zamulają i nie powodują chaju.Szkoda mi słów ale chyba naoglądałeś się filmów o szpitalach psychiatrycznych gdzie podaje się po 1 stare leki bo są refundowane po 2 w dużych dawkach więc nie dziw się że w szpitalu psychiatrycznym na filmach widać ludzi ledwie chodzących.Ja brałem taki lek trochę czasu i nikt nie zauważył żebym coś brał,nikt w szkole czy na podwórku nie zauważył więc nie porównuj leków antydepresyjnych do ćpania bo raz że nie są to narkotyki a 2 że nie uzależniają a 3 że nie niszczą organizmu-bo sam jestem tego przykładem.Naprawdę mnie zdenerwował chłopak
w tym problem ze wszystkie leki antydepresyjne sa to substancje psychotropowe, wiec teoretycznie sa one narkotykami.
a co do tego ze nie uzalezniaja-nie jest to prawda. takie benzodiazepiny lub barbiturany (ktore sa skladnikami lekow antydepresyjnych i antylękowych)(chociaz te drugie juz sa bardzo rzadko uzywane) sa uzaleniajace, niektore oczywiscie w wiekszym a niektore w mniejszym stopniu.