Zobacz pojedynczy post
stary 16-10-2006, 23:11   #26
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Ultrasi, to nei to sami co hoolsi.
Ci pierwsi są od opraw, Ci drudzy od ustawek.

Cytuj:
Ograniczają widoczność
-5 minut meczu Cie nie zbawi, a zresztą na 3/4 stadionów w Polsce widoczność jest i tak beznadziejna z każdego miejsca.

Cytuj:
Chyba pseudokibiców. Teraz się zastanów, czy na mecz idziesz kibicować ukochanej drużynie, czy machać zasranym, świecącym patyczkiem (a nawet rzucać tym na murawę, rotfl)?
Oprawa jest elementem kibicowania. Wielokrotnie trenerzy i piłkarze podkreślają w wywiadach, że głośne kibicowanie im pomaga. Kibicowanie bez rac? A chodzisz na mecze? W momentach opraw, rac itp. głość dopingu na serio zwiększa się kilkakrotnie, ludzie dają z siebie po prostu wszystko.

Cytuj:
Znakomitą oprawę stanowią też rozbite ryje i woń gazu łzawiązego.
A co ma oprawa do zadymy? /-;

Cytuj:
Ja tam na mecze nie chodze ani nic. Race też mi jakoś zwisają. Jednak być przypalonym albo mieć przypalone ubrania przez race to chyba tez nic milego. W dodatku nie wspominając o tym (i tu moge się mylić), że kibice z wyższych partii nic nie widzą.
Race to nie jest otwarty ogieńa i tak w większości przpadków są odpalane około 1 metra nad głowami innych. A gdy jest strobo to i tak leży na ziemii. Nogi przypali? Na stadionach w Polsce, rzadko gdzie się siedzi chyba, że na trybunach krytych gdzie raczej opraw nie ma. (no oprócz Kielc czy teraz Poznania chociaż dokłądnej sytuacji w tamtych młynach nei znam)

Cytuj:
Nie. Ale niektórzy uzywają rac do celów innych, niz organizowanie oprawy.
Żeby wywołać zadymę? Skrajne przypadki. Jak już to race są odpalane, bo rozpoczęcia bojki...

Cytuj:
Bernabeu... Zapomniales o jednej, waznej rzeczy. Tu jest Polska, taka duza wies z nieoswojonymi zwierzetami. Wiesz jaka radoche sprawia raca? "o.O światełkooo!!!".
Oooo światełko, ale potem łądnie chyba popatrzeć na takie zdjęcia.

Cytuj:
W życiu byłem cztery razy na meczu piłki nożnej. Nigdy mnie ona zbytnio nie interesowała. Ale jak raz kibice zaczęli zapalać race, to przez bite 10 minut miałem odpoczynek od oglądania meczu... (czerwona zasłona dymna...)
Jak CIe nie interesuje, to po co chodzisz? /-;

P.S. Jeden z najlepszych przykładów użycia rac:
http://youtube.com/watch?v=V0KCBKz2EJ8
Wszyscy żyją.

Ostatnio edytowany przez Parys - 16-10-2006 o 23:24.
Parys jest offline