Temat: Knight
Zobacz pojedynczy post
stary 17-10-2006, 16:55   #21
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Abipear Pokaż post
Moim zdaniem zarowno pal jak i knight powinni miec conajmniej o 2 razy zwiekszona sile. Denerwuje mnie to ze sorcem sobie moge pojsc i zabic kazdego potwora, we wszystko zawsze trafiam i to duze hity
Gdyby zwiekszyc hity dwukrotnie to byloby to bezsensu-otoz nawet respy nie wytrzymalyby takiego obciazenia a co za tym idzie nie expilbys szybciej. Najrozsadniejsze wyjscie jakie przychodzi mi do glowy to zmniejszyc ilosc niecelnych trafien w stosunku do skili jednak wtedy ludzie skilowaliby jeszce wiecej co juz mija sie z celem.
Cytuj:
knightem po skilowaniu 300 godzin nawet orca lidera zabic sie nie da (albo dsa). Czy to jest sprawiedliwe?
Sprawiedliwie to nie znaczy rowno... Pozatym kazdego potwora da sie zabic tylko jakim nakladem kosztow?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Wynika to z mechaniki gry ktora pozwala ataki melee blokowac, absorbowac i do tego ogranicza ich szanse na trafienie do ok. 50-60% ( co jest moim zdaniem i tak zawyzone ) a nie z samej slabej sily hitow. Przydalaby sie diametralna zmiana tejze mechaniki, ale z rozmyslem tak zeby nie stworzyc imbalansu ( vide knight trafiajacy jak palek z 2x wieksza sila - wiadomo - bolt <<< sca ).
Problem w tym , ze nikt nie zna mechanizmow zwiazanych z absorbowaniem ataku i parowaniem ataku (arm i def). Jeste w stanie przypuscic, ze cipsoft chcialby zmienic ten mechanizm ale boi sie tego dokonac, bo "starzy" gracze zostaliby okropnie potraktowani-zabieg ten spowodowalby koleja ere jednej profesji.

Ostatnio edytowany przez Stożek - 17-10-2006 o 17:10.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.