Tak sobie dzisiaj myślałem... Nie ma żadnych dowodów na to, że Spike Sword jest w jakiś sposób związany z Mino Magiem, Ghoulem czy dźwignią Toma. Może wysepka z SS i tabliczką z napisem, że tylko skromny(pokorny), może dotknąć Miecza Furii jest tylko elementem RPG który łączy historie Rookgaardu. Jedyną osobą która prawdopodobnie ma Spike Sworda jest... DALLHEIM! Zaraz wam przedstawie na to dowody.
Wielu ludzi mówi, że Dallheim miał kiedyś SS jednak mu go ukradziono. Nie ma żadnych dowodów na to, że coś takiego sie wydarzyło!
Tabliczka obok SS: Tylko pokorny może dotknąć Miecza Furii(SS)
Dallheim: Moim Spike Swordem siekałem Cyclopy na kawałki
Może Dallheim dostał SS za to, że nie poszedł na Maina jak inni, tylko był skromny i zdecydował sie bronić Rooka. I według mnie raczej nie da sie zdobić SS, bo przecież każdy Rookstayer był kiedyś na Mainie w przeciwieństwie do Dallheima który na Mainie nigdy nie był!
Rookgaard to wyspa pełna tajemnic z których znamy tylko jedną: pochodzenie Mino Maga na Rooku. Reszta jest dla nas wciąż zagadką i trzeba czekać aż CIPy dadzą nam kolejne wskazówki na temat Rooka
Prosze mnie nie bluzgać za ten tekst, jeśli sie z nim nie zgadzasz to wypowiedz sie w kulturalny sposób
PS. Jeśli chcecie sie do mnie zwracać nie piszcie Alessandro Del Piero, bo to strasznie głupie przepisywać tak długi nick, tylko zwracajcie sie do mnie Alex lub Juni