Zobacz pojedynczy post
stary 23-10-2006, 15:58   #23
Colard
Użytkownik Forum

Colard's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Ale po co mam uderzac po 250 z broni ? Aczkolwiek i takie hity sie napewno zdarzaja na tym levelu, poprostu dragi bije sie bron + hmm co powoduje zwiekszenie srednich obrazen i zwieksza ilosc expa wbijanego na godzine.
Exori uzywa sie na wieksze grupy dragow lub dli
Po co sie meczyc z broni skoro z exori zabija sie duzo szybciej?
Cytuj:
Nie mowie ze jest problemem aczkolwiek dawniej nikt uzywal exori do expienia a jakos knighci robili wysokie levele. Trudno mi sie wypowiedziec też ile knightem 120l robi sie expa na dragach uzywajac broni +hmm bo moj max level był 80, aczkolwiek sadze ze lepiej robic 50k i zarabiac na tym, niz robic 70(o ile tyle zrobisz) a pozniej martwic sie o kase na dalsze expienie i marnowac czas na hunty albo mino <lol>
Z exori exp jest kilka razy szybszy, a koszty niecale 2 razy wieksze. Sam ocen co sie bardziej oplaca. Z broni koszty wcale nie sa male bo zabija sie wolno i drag ma duzo czasu na zabieranie nam hp. Z exori drag pada w przeciagu 10 sekund od momentu przyjscia i czesto nawet jednego gfb walnac nie zdazy.
Cytuj:
Takie wnisoki ze np. w veno dragon lair duzo masz miejsc w ktorym mozesz lurnac 5 dragow ? albo chociarz 4 ? Odp. nie specjalnie, a zmarnowany czas na lurowanie + lecenie do innego miejsca w ktorym da sie lurnac dragi to akurat da razem czas w ktorych normalnie zabilbys te dragi z broni + hmm
Wystarczy ze bede lurowal po 2-3 i juz wyjdzie duzo szybciej niz jakbym z broni + hmm bił.
Cytuj:
Dokładnie :> manarune dajaca 1000many przy jednym uzyciu za 10gp i jedziemy expic z exori :>
Używam bota do szybkiego picia manasków.
Cytuj:
Oczywiscie możliwe że sie myle w niektórych kwestiach, ale nikt mi nie wmowi że knight od 80levela expi głownie exori bo jest to wierutną bzdurą z której nalezy sie smiac, fakt faktem ze na tym levelu magia ofensywna w róznej postaci jest podstawa szybkiego expienia ale bez przesady wiec apeluje o nie opowiadanie głupot i tym samym wprowadzanie co poniektórych uzytowników w bład.
Ja expie prawie wylacznie z exori, a broni mi sluzy tylko do blokowania.
Cytuj:
I ty masz 120 lvl ? Niewierze. Expic z exori na dragach ? To juz chyba nie ma wiekszego wasta. Musialbys lurnac z 3-4 dragi zeby to jakos szlo, a na to lurownie tracisz HP, pozniej jak juz walisz z tego exori to tracisz czas na picie manasow = tracisz HP. Juz lepiej pojedyncze dragi bic, moze i wolniej troche ale bardziej ekonomicznie.
Koszty nie sa nawet 2 razy wieksze niz z broni a exp jest kilka razy szybszy. Wystarczy lurowac po 2-3 dragi. Bijac z exori traci sie duzo mniej hp bo drag pada w przeciagu 10-15 sekund liczac dojscie + 3 strzaly z exori wiec potwory nawet nie maja czasu zeby zadac jakies duze obrazenia. Jesli chodzi o picie manasow to troche sie botem wspomagam i wybijam w przeciagu sekundy czyli szybciej niz mija exhausted. Ale bez bota byloby tylko 2-2,5 raza wolniej a to i tak jest wystarczajaco szybko zeby dragi nie zdazyly zabrac duzo hp. Z broni sie bije bardzo wolno, nie dosc ze exori uderza w kilka dragow to jeszcze srednio za 4 razy tyle co bron.
Cytuj:
Mam 80 lvl i exori puszczalem tylko okazyjnie albo jak mialem klopoty.
Twoja sprawa. Jak lubisz wolno expic i duzo zarabiac to expij z broni. Ja wole expic szybko i malo zarabiac/wychodzic na zero dlatego expie z exori.
Cytuj:
5 smoków conajmniej jeden stoi naprzeciw ciebie suma obrazen od 5 smoków +700 hp na ture wypice 5-6 manasków 2 tury. pomijajac sprawe lurowania jak juz je masz bijesz exori i zanim uzupelnisz mane tracisz +1000 hp i nie masz szans sie juz wyuhac na 122 lvl uhasz sie za max 600 hp. nawet jesli ci sie to uda to po zabiciu 5 smoków czekasz na kolejny resp . lurowanie 5 smoków + bicie i ewentualne dobijanie na red ci sie rozbiegna to chyba najbardziej idiotyczny sposób expienia o jakim slyszalem.
Na strzal z exori potrzebuje 4-5 manasow i wypijam to w ciagu sekundy z botem. Jakbym bota nie mial to bym wypijal w ciagu 2-3 sekund co i tak jest bardzo dobrym wynikiem i wiele by dragi nie zdazyly zrobic przez ten czas. Na lurowane traci sie bardzo malo hp, tylko tyle co smok uderzy z gfb a uderza stosunkowo rzadko. Nie trzeba chodzic po calej jaskini i szukac 5 smokow do zlurowania, wystarczy znalezc 2-3 i jechac z exori jak podejda. 3 smoki uderzają srednio 2-3 razy slabiej niz sie leczę uhem, w praktyce wychodzi na to ze jak startuje z full hp to w czasie walki w ogole leczyc sie nie musze. Na red dobija sie metoda bron + hmm, przewaznie wystarczy 1 combo, a ja na 122 lvlu chodze tak szybko ze zdaze 2 razy dopasc draga zanim ten ucieknie w glab jaskini.
Cytuj:
Ja swoim knightem lvl +70 z badziewnymi skilami +70/+70 szybciej i z mniejszym waste ubije te smoki pojedynczo niz ty z exori .
Ty bedziesz bil po 100 w jednego draga, ja bede bil po 350 w kilka. Kto zabije szybciej? Sam się domyśl. Moze i ty bedziesz expil troche oplacalniej, ale ja 5 razy szybciej i wyjdzie na to samo. (tzn nie na to samo bo ja bede mial lvl a ty nie, ale to 'szczegol')
Cytuj:
Ale i tak to bezsensu - polecialbys zbronia na zwykly najprostrzy OF i bys nabil z paluszkiem 80k /h zarabiajac na tym dodatkowo w miare solidnie na twoim levelu - a jakbys chcial uzywac twojego kocganego exori to i do 100k bys doszedl obskakujac OF quest ...
Ale gdzie tu sens walenia z samego exori ?
Sens jest taki ze po prostu zabija sie potwory kilka-kilkanascie razy szybciej. Moze na zerkach tego nie widac ale pojdz na smoki to zobaczysz. Z exori spokojnie wyciagam 100-150, czasem nawet 170k/h, z broni trudno 50k przekroczyć. Koszty są podobne bo im dluzej sie bije tym wiecej hp się traci. Na wiekszosci expowisk koszty bicia z exori sa 1,5 raza wieksze niz z broni a exp jest 3 razy szybszy. Sami ocencie co sie bardziej oplaca.
Cytuj:
Jescze jedno pytanie...
Bardzo mnie 8,9,10 lvl-owi sorcwie którzy zabijają mi dwarfy... mimo ,że mam 13 lvl nie mam z nimi szans. (49/48 k axe) od którego skila będe walił takiego noobka po 20-30>>??
Wbij 35 lvl, kup pacca i uderzaj z exori. Broń w pvp zadaje smieszne obrazenia.
Cytuj:
Vil, wiekszosc twoich postow na temat knighta z tego co zauwazylem jest pisana w teorii, male skille odbijają sie niekorzystnie dla knighta na wyzszym lvlu, jak dragi/of nie beda mu sie zwracac, i ogolnie bedzie mial smieszne hity.
Na wyzszym lvlu bron sluzy tylko do dobijania potworow a expi sie z exori bo jest duzo szybciej.
Cytuj:
Jak bije dragi z gsem przy 89 swordzie, wiekszosc hitow wynosi ponad 130. 4 skille wiecej, czyli wtedy jak zaloze sword ringa hity sa o wiele wieksze, czesto wchodzi za ponad 200 a best hit ze sword ringiem to 249. Nawet sie nie obejrze a smok ucieka z czerwonym zyciem.
A ja na 122 lvlu jak bije z exori to zabijam kilka dragów naraz w ciągu 10 sekund. I po co mi bron?
Cytuj:
To samo tyczy sie na of, zerki czasami nie zdaza mi nic zrobic, bo padna na 1 hita.
Na of z exori moge bic leadery + warlordy i zrobie duzo wiecej expa niz ty na zerkach.

Ostatnio edytowany przez Colard - 23-10-2006 o 16:13.
Colard jest offline   Odpowiedz z Cytatem