Nie chce zabardzo robić za mondrale i bossa, ale jak dla mnie to do pvp to paladyn jest najlepsza profesja
Bo tak bolt(dość spory dist)+hmm(po 15mlvl sd) - możliwość noszenia większej ilości rzeczy z czym się wiąże możliwość większej ilości run/manasów podczas walki w stosunku do sorca. Zrównowazona ilość many i życia daje mu ten atut, że może walić w siebie vite i np jak ma z 1000 hp sorc go do 400 podjedzie to znów ma te 1000.
Co prawda sorc mający 50 lvl będzie miał te 1600~ many czy tam ile i można powiedzieć, że utamo vita będzie robiła za jego dodatkowe życie, ale nawet jeżeli będzie wyprowadzał ue i będzie lany to mana poleci w dół bo mfami nie wyciągnie całej many (paladyn będzie zawzięcie pruł sdkami i boltami).
To chyba troche o podejsciu z strony agresywnej.
O biernej teraz...
Stosunkowo trudno powiedzieć co lepsze gorsze... sorc na 30+ ma explo,hmm,gfb zato paladyn może bez problemu walić w gsy (no chyba ze ma 55 dysta to tu bym polemizował). PALADYN ROBI SOBIE SAM AMUNICJE (hmm i bolty/strzały). Zresztą porónajmy zakładając, że MS żeby zrobił 8k na hmmach przy średniej cenie servera ~1,7k - ~2k to musiał by zrobić jakieś 4-6 bp run z czego jedno takie bp robi się jakieś 1h 40min (nie żrac manasow ani korzysając z LR) przy prawie 100% zysku [koszy blankow i ew. fooda]. Tedy to paladyn przez ten czas ~8h*mniej wiecej tyle robisz 4-6 bp hmm* ma szanse zlootwać z gs'a loot o 2-3 razy większej wartości przy nie za ogromnych kosztach**.
Jednak musze tu stwiedzić fakt... Bez ryzyka nie ma zabawy***.
Na koniec o expieniu... tutaj już master sorc ma troche lepiej bo...
Paladyn kozaczy na poczatku tak do ~45lvl na dragonach/gsach, później ma dośc dobry zastój do ~70lvl i wreszcie zaczyna się gra i później dostajesz znó w taba na około 130-140lvl i tak mniejwiecej do 180 poziomu.
Master Sorc. masz teraz wandy więc na początku jaieś roty pierdoły itp. później tak od 20-25 lvl tomby z ghulami itp. od tak 30+ lvl już woi/summony się przydają na głębszych poziomach (pamiętając jednak o runach itd. żeby nasz mlvl był po przekroczeniu ~20lvl ZAWSZE większy od normalnego aż do mniejwięcej 50-55 normalnego; później siłą żeczy lvl będzie wiekszy od magika

). Jednak tutaj problemem nie jest ilość życia czy cap (wagi ), a kaso żernośći na exp. Żeby dobrze i efektywnie expić trza na podsaowy hunt wydać z 6k kasy na same mfy nie mówiąc o runach (ja osobiście sam se robie hmm na dragi) jednak po pewnym czasie dochodzi się do własnych cykli i umiejętności rozliczania co jak gdzie kiedy itp. itd.
Podsumowywując z własnych takowych doznań i wniąsków
PvP : RP
Kasa: RP
Expieni: MS
Ogółem 66,66 2/3 & to na RP
33,33 1/3% to na MS
Wynik: Graj RP będziesz wielki

.
**Jest szansa iż gs będzie dawał dupy i nie da loota, ale po 8h...
***Biega mi o to, że żeby paladynem zarobić tą metodą trza się troche na robić

.
-------
P.S. post jest pisany połowicznie kalkulacyjnie, a połowicznie z doświadczenia i wniosków oraz dodam, że dla obu jest potrzebne dobre łącze

.