Temat: Irlandia
Zobacz pojedynczy post
stary 24-10-2006, 19:16   #52
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bambuko Pokaż post
Więc można mniej zarabiać, a mieć podobnie. Europejczycy także to zauważyli.
Podobnie? OOO troche sie zagalopowales... Moj ojciec opracuje w anglii i wystarczy mu tydzien pracy na miesiac zycia... Tak samo w irlandi. Moj kuzyn tam pracuje z siostra. Ba mieszkaja razem, ale to nie zmienia faktu, ze moze kupic sobie nowy komp(sredniawy, ale jest) po wyplacie..(z wyplacieniem podatkow) -.- Pracuje jako barman, a moj starszy jako oprawiacz ryb ^^.

Hmm Jezeli chodzi tu o warunki zycia obywatela polskiego.. To odpowiem tak:
No tak warunki zycia sa slabe, ale to nieznaczy, ze musze opuszczac ten kraj!
Ile mielismy czasu na jego odbudowanie? tak z 9-13 lat, a spojzcie na Ameryke lub Anglie tam to maja dobrze bo budowali ten kraj setki lat. A my? My to mamy szczatki po komunizmie co i tak wychodzi 0 ^^. Wole zostac i odbudowywac niz byc "lee zle odejde bo jestem antypatriota" . Oczywiscie odbudemy go jak kaczory i farmerzy odejda z tego kraju;/.

esli chodzi o parkour to powiem, ze sa tam sa XD. Bylem u kuzuna tam raz i naprawde byly.

@edit do bambuko down
Wiem, ze ma komputer ;p. Ale chodzi mi oto, ze odrazu po wyplacie moj kuzyn moze sobie kupic.

@editospider
NO troche przekrecilem ;p. Ale zgadzam sie z matkiem. Poprostu tacy ludzie zostali z komuny ;p i nie istnieje tak wspaniala receptura na uleczenie gospodarki krau z 0% na 100% XD.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 24-10-2006 o 23:56.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem