Zobacz pojedynczy post
stary 26-10-2006, 19:41   #50
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

1) zamiszczony tekst to artykuł z ONETu... nigdzie nie widzę o tym informacji, więc to co zrobiłeś jest to plagiat i ONET ma prawo ścigać siebie po sądach... -.-''
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Keel Pokaż post
Jezeli mlodziez uwaza, iz takie rzeczy to sa zarty, to ciekawe co bedzie za kilka, kilkanascie lat...
Wiesz co mnie najbardziej w tej całej sytuacji wkur...iło? Wypowiedz ojców tej dziedziarni - "Ale to są niewinne żarty pani redaktor!"... za te "niewinne żarty" odebrał bym im prawa rodzicielskie... Dzieciak szedł po prostu zaprzykładem >.<
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post
Wiecie co -zal mi wszystkich 14 latkow. Bo tych s*****eli powinni poscic na wolnosc - starsi by sie nimi niezle zajeli. Sam teraz mieszkam w Gdansku, wiem gdzie jest dwojko - dopadlbym debili i wykastrowal.

Ale te pier*** 20 sztuk bydla, ktore bylo wtedy w klasie powinno sie zywcem pocwiartowac na kawalki. WSZYSTKIE dzieciaki to juz roboty nie ludzie. Zero honoru, zero powagi i zero jakiegokolwiek polaczenia spolecznego.
Dzisiaj w szkole, tak o sobie gadaliśmy to tej sytuacji. Doszliśmy do wniosku, z paroma kumplami, że gdyby taka sytuacja wydarzyła się w naszej klasie, to nie zwarzając na to czy to facet czy baba, kolega czy nie, dostali by tak po pysku, że w strachu zmienili by minimum szkołę... 20 innych dzieciaków na 5 "oprawców" to 4 łepków na jednego... i oni się ponoć bali... -.-''

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
Podobno gdyby sprawcy byli po 18 roku życia,groziło by im do 12 lat więzienia,a że są młodzi,mogli maksymalnie trafić do poprawczaka... Molestowanie seksulane + Nieumyślne doprowadzenie do śmierci = 3 miesiące..
Co to za prawo?...
Prawo polskie w obec nieletniego. W USA za taki wyczyn byli by osądzeni jako pełnioletni... niestety posłowie mają ważniejsze rzeczy do roboty niż ustalanie logicznego prawa...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryłek Pokaż post
Mnie tylko zastanawia co tym pierdolonym gnojkom da poprawczak? Posiedzą trochę, wyjdą a tak na prawdę nic się nie nauczą. Poddać ich presji społeczeństwa, to najbardziej boli.
Giertych coś pieprzy o odseparowaniu ich. I co, poddać ich gadaninie bezstresowych psychologów, którzy im wytłumaczą, że tak nie można? Bzdura.

Zobaczycie, że sprawa niedługo powróci, bo ktoś dokona na tych idiotach samosądu. I bardzo dobrze, że tak zrobi.
Tak się zastanawiam, skąd wiesz, że poprawczak nic u nich nie zmieni... 3 miesiące to dłuuugi okres, a na dodatek bądą w nich święta (oby NIE dostali przepustek...) może to im uświadomi, że zrobili źle, no i ich rodzicom! Bo puki rodzice będą mieli takie podejście jak w/w-em, to nawet i 25lat nic nie da...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karrith Pokaż post
ktos mieszka w gdansku?

Łukasz P[cut]
Dawid M[cut]
Mateusz W[cut]
Michał S[cut]
Arkadiusz P[cut]

tu ich nazwiska, a tu zdjecia bez oczu:
http://grafika.redakcja.pl/wydania.o...1779423853.jpg

jak ktos ich bedzie kiedys widzial to moze ich ode mnie sklepac.
Mniejsza z tym co zrobili, ustawa o ochronie danych osobowych obowiązuje i za to grozi TOBIE sąd...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rinnaroc Pokaż post
Coś mi się zdaje, że podczas trwania lekcji nauczyciel nie ma prawa zostawić uczniów samych w klasie bez jakiegokolwiek zastępstwa np. pedagoga. U nas przynajmniej tak jest napisane w regulaminie szkoły. Co do tych 5 niewyżytych gości - n/c, pewnie chcieli pokazać innym kolegom, że są pr0, bo zdjeli stanik koleżance. IMO powinni dostać rok w poprawczaku o zaostrzonym rygorze i 3 raz y w tygodniu wizyte psychologa.
Tak jest w prawie... o statytach szkolnych nie wspominając... nauczyciel, który sprawuje opiekę nad danym uczniem i stanie się mu coś gdy ten jest w szkole (jest zaznaczony jako obecny w dzienniku) jest pociągany do odpowiedzialnosci karnej...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ksabi Pokaż post
[...]
8. Chęć zysku spowodowała, iż takich gier jak CounterStrike czy GTA jest coraz więcej i dla osób o słabej psychice może oznaczać tylko jedno - choroby psychiczne takie jak nie odróżnianie świata rzeczywistego i realnego itp.
[...]
Bez urazy, ale jesteś teraz dla mnie gdzieś na dnie... czy ty do cholery ślepy jesteś czy jak?! Co pisze na opakowaniach z GTA czy CSa? "+18"... Co to znaczy? Gra dla osób PEŁNOLETNICH! To, że sprzedawcy, a co gorsza, rodzice ignorują te znaki to już nie jest wina producentów / wydawców itd, zapamiętajcie to do cholery ludziska!!!

Z jednej strony kara jest mała, doprowadzili do śmierci i to w zwyrodnialczy sposób, ale z drugiej łepki mają tylko 14l. starczy, że i tak już mają udupioną przyszłość, a nóż widelec, poprawczak coś da... choć... tak wiem, będziecie mi to wypominać jak znów pojawią się w TV ;]
Vanhelsen jest offline