Zobacz pojedynczy post
stary 26-10-2006, 22:54   #100
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream Pokaż post
wszyscy przesadzacie, jesli 14-latek udaje gwalt na kolezance przy klasie to napewno nie jest w 100% swiadom tego co robi, 3 miesiace to wystarczajaco imo, i nie mowcie, ze tacy ludzie sa nie do zresocjalizowania. Wyobrazilem sobie sam siebie wraz z kolegami w 2 kl. gimnazjum (wtedy jakos 14 lat sie ma) - gdybym zrobil cos takiego, nie robil bym tego po to, aby zranic kolezanke, byla by to dla mnie forma zabawy, rozrywka dla klasy, nie zdawal bym sobie sprawy z tego co robie, jakie zlo wyrzadzam kolezance, i napewno nie nalezalo by mi sie za to, jak by to niektorzy chcieli - wiezienie czy kara smierci. 14-latkow nie traktuje sie jak doroslych nie dlatego bo giertych tak wymyslil, tylko dlatego ze takie osoby nie zawsze sa swiadome tego co robia. nie generalizujcie, nie przesadzajcie, badzcie obiektywni;] szkoda mi tych kolesi tak samo jak tej 14-latki ktora zostala zgwalcona.
Chlopak w wieku 14 wie co to jest gwalt. Jesli traktuje to jako rozrywke to nie nadaje sie do zycia w spoleczenstwie. Dlaczego szkoda ci tych kolesi? A jakby ktos tak potraktowal np twoja siostre to tez byloby ci go zal?

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 26-10-2006 o 22:58.
spider-bialystok jest offline