heh, ile razy bylo walkowane ze skile nie maja wiekszego wplywu na szybkosc expienia?? level/eq sie liczy tysiac razy bardziej, skile poprawiaja komfort polowan. roznica miedzy moimi 89/87 a kolegi 98/97 to okolo 5k expa wiecej w dragon lair w godzine na jego korzysc, oraz tysiac godzin treningu wiecej. Oczywiscie, roznice widac na niskich skilach miedzy 60 a 75, ale i tak nie warto tracic czasu na przesadny trening. Liczy sie dobre miejsce do polowania a nie to czy mamy skile 60 czy 80, ja na 20 levelu po wywaleniu wszystkich z jaskini rotow na daramie (ach te PA

) wyciagalem ponad 20k expa na godzine (nie przeszukiwalem rotow) skile 55/55 mi w zupelnosci starczyly, jakbym mial 75/75 to jednego guarda za 170 expa (wtedy) klepalbym duzo dluzej niz 4 rotwormy i jeszcze tracilbym hp. Nie chodzi o to zeby zabijac potwory ktore daja duzo doswiadczenia, ale zeby przelicznik ilosc doswiadczenia do dlugosci bicia potwora oraz jego spawnu byl korzystny. Dlaczego 120+ madzy expia na wl a nie na demonach? Bo w czasie potrzebnym na zabicie demona mozna spokojnie zabic 2 WL i spaw wl jest wiekszy/szybszy do spawnu demonow. Smiech mnie bierze jak widze w okolicahc thais jak 30-40 levelowi paladyni/madzy 'expia' na pojedynczym spawnie draga. Owszem, dragon daje 700 expa (o ile mag nie ma sumonow) ale spawnuje sie co 5-7 minut, w ciagu 5 minut mozna zabic wiecej niz 5 cyklopow ktore dadza minimum 750 expa, a ryzyko smierci duzo mniejsze (tak, wiem ze cyklop nie zostawia dragon shielda, ale krzyz na droge temu ktory bedzie na 1x polowal az spadnie mu dragonka)