Zobacz pojedynczy post
stary 27-10-2006, 22:32   #63
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

ech... vil ty uwazasz, ze level nadrobi wszystko i ze skile same wpadna. owszem, zgadzam sie z tym w calej rozciaglosci, tylko ze jest jeden drobny problem. tibia to nie tylko exp dla ciebie, tylko tez gra dla twoich znajomych. czasem trzeba cos bloczyc a nie pokazywac swoim znajomym "miedzynarodowego znaku przyjazni" ( " ,,|,, " ). przy niskich skilach expiac na czyms mocniejszym bedziesz zuzywal wiecej uhow. nawet na glupich dragonach, walacych glownie z ognia odczujesz roznice czy masz skil 65/65 czy 80/80. przy wyzszych skilach przyspiesza sie exp, ale do pewnych granic wyniklych z mozliwosci respow. ty walac cos na niskich skilach nie dosc ze bedziesz zuzywal wiecej uhow, to jeszcze bedziesz wolniej expil z prozaicznego powodu: ty bedziesz musial dluzej stac i meczyc cokolwiek, co daje wiecej niz 150 expa, a ja w tym czasie ubije takie 2 potwory. wiem wiem... zawsze mozna expic na rotach. tam uhy i zadne inne runy nie zchodza. tylko ze ja nie po to trenuje, zeby do 50 levelu siedziec na rotach. z wiekszym skilem mocny potwor bedzie mial mniej czasu na to, zeby cie trafic, przez co zada ci mniejsze obrazenia. mozna ze skilem 50/50 zabic guarda i zuzyc pol bp uhow, a mozna tego samego guarda ubic ze skilem 75/75 nie uzywajac nawet exury. nie widzisz tej dyskretnej roznicy? jesli nie widzisz, to jak sadzisz po co wprowadzono wogole skile? jak sadzisz po co sporo ludzi pierwsze trenuje, a potem expi? po to zeby im szlo mniej uhow. jesli ty ich masz za duzo to gratulacje. jednakze nie wszyscy maja duzej ilosci uhow do wywalenia w bloto. jak to jest, ze ktos z niskim skilem jak widzi zlurowanego berserkera sika ze strachu w spodnie i modli sie zeby to przezyc? ja jak widze zlurowanego berserkera to ciesze sie ze mi zaraz exp gratisowy wpadnie.
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem