Witam wszytkich zainteresowanych newsami z Beryli

Nie używałem forum Tibia.pl (może dlatego że panuje tu za duży chaos) ale po przeczytaniu i śledzeniu tego tematu postanowiłem sprostować kilka spraw...
1. Jak doszło do sytuacji w której teraz jesteśmy czyli panowania Knighthood
Kilka miesięcy temu (po wygranej wojnie z Khood) kiedy gildia
AO podzieliła się (Satamo i Jonzz reaktywowali
GiPO, ja stworzyłem z Aquariusem gildie
Black & White a Excail i jego paczka
Hatebreed) wszytko zaczeło sie sypać, spięcia mojej gildi z GiPO, "peking" Hatebreed etc... pewnego dnia uznałem z kilkoma znajomymi że trzeba rozpocząć jeszcze jedną (była to 8sma?), prawdopodobnie ostateczną wojne (GiPO rosło w siłe i coraz częściej się czepiali). To jednak Hatebreed sprowokowało (banalna akcja Soena) i to oni rozpoczeli wojne z GiPO a my doszliśmy do nich. Nie każdy z Polaków chciał walczyć więc część pozostała neutralna aż do momentu w którym GiPO zawarło sojusz z Khood (zaraz po tym jak gildia Rizzlaa doszła do nas) wojna została szybko zakończona (kilka starć wygranych przez Geekhood- czyli sojusz GiPO i Khood).
Długi czas w pz i w końcu Rizzlaa doszedł do porozumienia z GiPO które obawiało się że Khood wywali ich za jakiś czas z servera (Khood bardzo szybko expiło na swoich botach). Starcie na Fibula w którym Khood przegrywa tylko dlatego że GiPO wbija im "nóż w plecy" zmusiło gildie Knightsolo do siedzenia większości czasu w pz (oczywiście masslogi były jednak to
Lifestyle- sojusz GiPO z Rizzlaa/Excailem i innymi wcześniej 'przegranymi' wygrywało).
Wszytko było jak wcześniej jednak GiPO popełniło głupi błąd a mianowicie nie chcieli Excaila i jego rl znajomych na Berylia. I to właśnie przez to ja (nie po to rozpoczełem walczyć wraz z Excailem przeciwko GiPO żeby teraz bić go w ramię z Satamo i Jonzzem) i kilku Polaków postanowiło odejść i nie walczyć...
a więc Lifestyle osłabło a co za tym idzie Khood rozpoczeło odzyskiwać straty (byli bardziej aktywni niż Lifestyle, grali po nocach itp). Wojna była mniaj więcej wyrównana (może z małą przewagą Ls) do czasu w którym Excail i jego team (który był wcześniej neutrlany a teraz miał dojść do Lifestyle) dołączyli do wojny a mianowicie oszukali Lifestyle i zdradzili na battle przez co Ls przegrało z kretesem (battle na Ankh w którym padło około 20 Ls members)...
I teraz trafiamy do punktu w którym aktualnie jesteśmy czyli panowania Khood (wraz z Excailem który do nich dołączył).
2. Dlaczego Lifestyle przegrało
Oczywiście bot dużo dał Khood (dzięki niemu Khood expiło i nadrabiało niedoskonałym zgraniem na battlach) ale moim zdaniem głównym błędem było to że
Ls nie chciało puścić Excaila i jego rl znajomych free i to że Excail i jego ludzie doszli do Khood (Excail i Soena dali Khood dużo jako doskonali taktycy których brakowało wśród Khood) a część hlvls Polaków opuściło Lifestyle (głównie właśnie z powodu Excaila).
3. Dlaczego ja i kilku innych hlvls Pl opuśćiło szeregi Lifestyle
Głównym powodem było to że
nie chciano puścić Excaila i jego rl free ale były też mniejsze niby błache ale np głupie żarty na temat Polaków na ventrilo (nie każdy żartował oczywiście) itp.
Tak jak mówiłem nie po to walczyłem z Excailem przeciwko GiPO żeby teraz walczyć z nimi przeciwko Excailowi.
Były rozmowy o powrocie ale w międzyczasie doszły mnie słuchy od dobrego znajomego z Lifestyle (pozdrowienia dla Ciebie

)
że Satamo nie pozwoli mi grać po wojnie za to że pomagałem Excailowi.. Mogłem dojść do Khood ale nie zrobiłem tego jak widać.
4. About BlackD
Napewno aktualnie najlepszy bot w Tibi dajacy duże możliwość i napewno nie zrobiony tylko z myślą o rycku. Bardzo pomocny na battlach (sd combo, leczenie osób w party, słynna opcja "z" itp) ale i na expie (sam nosi i sortuje loota)

Palkiem można go używać tak samo efektywnie jak knightem (ma się siano i lvl to można na kusze brać stworki albo poprostu runki i sov).
5. Panowie Rev'ico, Guardian anubite i Corso
Co do Revi'co to nie tylko Corso jest @sslickerem... pamiętasz z kim trzymałeś i kto Cię bronił jak jeszcze nie miałeś styczności z GiPO? Pamiętasz jak Cię ta osoba ratowała 2krotnie przed huntem odemnie raz w akcji z Neeze drugi jak zhackowałeś 40 lvl charka? Było to Excail? Tak! To on napisał mnie "don't kill Rev'ico"~ kiedy z nim rozmawiałem o Tobie... no ale to było kiedyś teraz poprawiłeś się znacznie i widać że jesteś Loyal Paladin

zreszta podobało mi sie to że czasami byliśmy po róznych stronach konfliktu ale zawsze można było z Toba pogadać na poziomie (tzn bez wyzywanie czego nie można powiedzieć o Guardianie- może 16sto latka którego kultura jest na bardzo niskim poziomie albo wogóle jej nie ma).
Co do Corso to prawada jest taka że jest on @sslickerem (Tobie pomagał Excail w zamian za gp przy problemie z Kajne prawda?) ale czały czas się trzyma i gra (to gra i niektórzy kombinuja jak mogą żeby tylko grać na swoim "hlvl" charku i nie zaczynać od nowa).
"Panie" Guardian tak naprawde to dużo nie zrobiłeś na tej Beryli i mało wiesz co w połączeniu z Twoja kulturą zmusza do ignorowania Twojej osoby bądź nie branie jej na "poważnie"
PS: Pozdrowienia dla Silvaerisa (i reszty paczki z Pythery), "old" Kajna i Nathocika