Tak, to od gracza zalezy na czym chce expic. Mi np sie strasznie nie podobaja elfy, i jak mialem nizszy level to na nie nie chodziilem, wolalem scraby, pomimo iz wiedzialem ze jest to gorszy exp i przypuszczalnie gorsza kasa.
Skile sie przydaja, ale nie powinno sie z nimi przesadzac. Kiedys mialem marzenie zeby wbic 80/80 przed 50 levelem, niestety w dobrym eq na ktore zarobilem swoim paladynem, wbilem 50 level majac 79/77 i nie rozpaczalem z tego powodu, okolo 60 levela mialem problemy z dostawca internetowym i zmuszony bylem do skilowania, teraz skiluje glownie jak ogladam TV a skile dalej same leca, kazdy hunt to zdobycie 1-3% do axe, na oko skil ataku podczas expienia leci mi 3x wolniej niz podczas treningu.
Wracajac jeszcze do treningu, to gwarantuje ze majac 1,5k hp i 500 many trenuje sie przyjemniej niz na 20 czy 30 levelu, jak poinformuje innych ze ide na kolacje to sie nie boje ze wpadnie jakis 100 ms i mnie na sd zdejmie, tylko wiem ze koledzy zdaza zadzwonic do mnie. Mana i tak mi sie nie zapelni, wroce bede mial ~300 i nie musze pilnowac caly czas czy mi nie zbliza sie do maxa. A na niskich levelach, trening jest katorga, ma sie 100-200 many i co chwila trzeba ja spalac, mala ilosc hp powoduje ze odwrocenie glowy od monitora na chwile jest bardzo ryzykowne. Generalnie, uwazam że na 20 levelu trzeba wbic ~65 i ze skilowaniem mozna sie wstrzymac do 50-70 levela kiedy kupi sie blessy, robienie skili 80+ bez blessow wiaze sie ze strata ogromnej ilosci czasu podczas smierci, a padaja wszyscy, jak nie wojna/pk to kick.
Co do postaci 20 level ze skilami 90/90 i 101 ze skilami 70/70, pierwsza padnie od byle hacknietego 40+ ms/ed, na dragu, czy 3 zerkach, nie bedzie expic duzo szybciej niz ze skilami 70/70 bo i tak wiekszosc stworow na ktore bedzie lazic bedzie padac w 1-3 ciosach (mysle tu o rotach, larvach itp), knight na 100+ levelu i skilach 70/70 nie moze chyba istniec, ale gdyby istnial to moze polowac w niektorych tombach , na scrabach czy cyclopis, ale nei wiem czy z takimi skilami zarobilby na blessy