Zobacz pojedynczy post
stary 23-08-2004, 21:45   #13
keicaM
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna

keicaM ma numer GG 4069853
Domyślny

Kajulec zanim napiszesz glupoty to sie zastanow piec razy - Internet pojdzie nawet na P90, 16ram i windowsie 95. Lacze radiowe... no jakby nie patrzec nie jest to najlepsze polaczenie z internetem. Jesli czytasz CD Action to przeczytaj w ostatnim, lub przed ostatmin (juz nie pamietam, a mam remont w domu i nie mam na razie dostepu do wszystkich numerow) jest artykul pt. "Pogoda na internet", artykul traktuje wlasnie o twojej radiowce... Moze gdy grasz sa niesprzyjajace warunki atmosferyczne(snieg, deszcz, burza, silny wiatr) etc.. Kuzyni maja wlasnie taka radiowke i borykaja sie z podobnymi problemami, prawdopodobnie tu lezy twoj problem. Chyba najlepszym rozwiazaniem jest podlaczenie sie do jakiejsc lokalnej sieci LAN(ja sie tak lacze z internetem i nie narzekam, przez cala dobe mam rowne i bardzo niskie pingi, czasem lagi sa tylko w godzinach szczytu podczas weekendu, gdy siedzi duzo osob przed komputerem). Jelsi nie ma mozliwosci podlaczenia sie do sieci LAN to chyba pozostaje neostrada, fakt, jest duzo drozsza od radiowki i sieci LAN, ale za jakosc sie placi (A jak sie zdecydujesz na neostarde to uwaznie przeczytaj cala umowe, bo nieraz jest tak ze jak sie przekroczy limit megabajtow sciagnietych z internetu to drastycnzie spada jakosc polaczenia... jest wtedy niewiele lepsza od modemu 28.8k a placisz tyle samo)

PS. Osoba ktora powiedziala, ze to przez to, ze nie ma zew. IP niech poprze to jakimis argumentami albo zamilknie na wieki bo nie wie co mowi...

Pozdro.

Ostatnio edytowany przez keicaM - 23-08-2004 o 21:50.
keicaM jest offline   Odpowiedz z Cytatem