Zobacz pojedynczy post
stary 31-10-2006, 08:14   #147
lukaszlukasz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2005
Lokacja: Śląsk

Stan: Aktywny gracz
Imię: Tessil
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Secura
Poziom: 10
Skille: słabe
Poziom mag.: 1
Domyślny

Dragon

Dragon jest swego rodzaju najsłabszym z grupy potworów silnych
Od update, jak zauważyłem, dragon zmienił nieznacznie swoje właściwości, rzadko się leczy i wali mocniejsze komba.
Taktyki:

Sorc/Druid:
Na niżsym levelu możemy przywołać 1-2 DS/OL (ds lepszy), który zastąpi blokera i pod osłoną niego atakować z HMM. Należy pamiętać o włączonym MagicShieldzie.
Na wyższym levelu wystarczy staćpo skosie i walić wandem/rodem wspomagając się HMM lub gdy mamy pacc atakować z exori vis + wand. Bezpiecznie visować smoki można już od 37+ lvla.

Palladyn:
Trzymamy dystans, atakujemy. Najlepiej ustawić się tak, żeby nie obrywać z firewave. Na wyższych levelach, gdy mamy dużo hp zamiast magic shield leczymy się np. exurąvitą/gran

Knight:
Smoka przestajemy się bać najlepiej na 25+ lvl i skillach 67+/67+. Bierzemy silnąbroń dwuręczną, można zaopatrzyć się w pierścień podnoszący umiejętności i oczywiśćie UH-y. Pamiętamy, że do smoka stoimy zawsze kratkę na skos od niego, żeby unikać wave.

NA CO UWAŻAĆ:
odniosłem wrażenie, że ostatnio dragon został "ulepszony". Sam widzialełem jak pojechał kumplowi 490 życia (fuksem zostało mu 5 hp) i tak prawie padł 70 ms, więc na hp powinni działać tylko doświadczeni gracze. Ja dostałem kombo za 500+, wyglądało to jak wave, na końcu niego GFB i od tego jeszcze 1 wave :O
pamiętajmy, że dragony powwinniśmy dobić, gdy ucieka, bo jeśli go pozostawimy samego, to może się wyleczyć. Podczas gonienia za smokiem z bronią wymagającą walki w zwarciu, stójmy na skos od smoka, ponieważ co już parę razy zauważyłem, dragon lubi pierdzieć znaczy on nawet sięnie obraca, a Firewave leci z dupy zamiast z pyska bestii

Aha i co do loota: opłacają się od 70 lvla gdy robimy lootbaga. W ionnym wypadku mogą się opłacić gdy bijemy np. w dwójkę z 4 ds (ale wtedy nie ma expa) lub gdy dla zabawy zabity dragon rzyci nam ciekawym itemkiem w postaci tarczy/wanda.

miłego zabijania ;p
11:13 Artun Klono [8]: ej mistrzu dasz cos a jak nie to moge byc twoim kumplemczy mistrzu niejestem tego godzien

08:23 Euti Shar [9]: kto mi za uwa
lukaszlukasz jest offline   Odpowiedz z Cytatem