Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colard
Ja skilluje wylacznie na bocie, wylacznie na non-pvp i wylacznie jak mam ochote pograc z kumplami w inna gierke. We wszystkich innych przypadkach uwazam trening za strate czasu.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Colard
Nie, ja bede mowil o tym otwarcie. Po co klamac i utwierdzac cipsoft w przekonaniu ze profesje sa zbalansowane skoro kazdy uzytkownik tego forum z IQ powyzej 50 widzi ze jednak nie sa? Gra knightem bez bota PRZY OBECNYM MECHANIŹMIE GRY nie ma najmniejszego sensu. Nie dosc ze strasznie meczy sie wbijajac kolejne skille (nieziemska nuda) to jeszcze, zeby bylo zabawniej, nadal expi wolniej od sorca na takim samym poziomie nawet po wbiciu bardzo dobrych skilli. (special thanks to exori vis and mort)
Bot umozliwia zmniejszenie przepasci w poziomie dzielacej te dwie profesje. (knight ma szanse dogonic sorca w lvlu tylko wtedy kiedy 100% czasu przed kompem poswieca na expienie i nie skilluje recznie)
|
Jestes idiotą. Kiedy powstawala tibia, nie mialo byc czegos takiego jak "skillowanie", stad jest to niezbalansowanie knighta w stosunku do sorca/druida. Nie chcesz ? nie skilluj. Mozna fajnie grac skillujac tylko do 50/50 na ~15 lvlu a pozniej dac sobie spokoj. Na 100 lvlu bedziesz mial okolo 80~ skilla. Cipsoft nigdy nie wprowadzi tak radykalnych zmian jak powiekszone hity dla knighta, conajwyzej bedzie je stopniowo polepszal co update, do pewnej granicy. Ja gdy skilluje, najczesciej ucze sie/odrabiam lekcje, ogladam telewizje. Nigdy przy skillowaniu sie nie nudze, a jesli ty jestes takim noobem ze musisz kozystac z botow do powiekszenia skilli to wspolczuje, i uwierz mi ze bardzo wiele osob doszlo do wysokich skilli nawet nie sciagajac bota. Knight najczesciej jest o wiele bogatszy niz taki sorc, czy druid. Wiesz dlaczego? Bo knight prawie zawsze expi na takich miejsach gdzie zawsze zarabia, conajwyzej jest na 0. Sorc w tym wypadku tez moze tak expic, ale nie bedzie to tak efektowne jak w przypadku knighta. Wysoki lvl sorc siedzi przykladowo na smokach, gsach albo na hydrach z blokerem. Zwraca mu sie dopiero przy duzym farcie do loota, a na hydrach prawie nigdy po przedostatnim update. Knight z zarobionych pieniedzy przy expie, moze je zwastowac na mocniejszych potworach dla zabawy, ale prawie nigdy mu sie nie zwraca*.
A tak btw, gdzie podzial sie twoj wspanialy podpis pod avatarem z twoim mega wypas 122ek? A i ostatnio o twoim expieniu knightem z exori tez nie wspominasz, moze lepiej przestan sie udzielac okay?
* pare dni temu kupilem 20bp uh i 8 bp hmm, i poszedlem pobic dle na ank. Z czwartego dla polecial dsm.