Zobacz pojedynczy post
stary 02-11-2006, 18:03   #74
oWn3d
Użytkownik forum

oWn3d's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2004
Lokacja: Shadow Moses

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Arcania
Poziom: 36
Skille: 78/78
Poziom mag.: 5
oWn3d ma numer GG 3168774
Domyślny

Cytuj:
kto za zło odpłaca dobrem działa jak katolik
Cytuj:
Mam dla ciebie niespodzianke... jestes protestantem a nie katolikiem
[sarkazm]
Tak więc, doszliśmy do konsensusu, jedyną prawdziwą religią jest katolicyzm (tak, katolicyzm, nie chrześcijaństwo), bo przecież tylko katolicy są prawi i postępuja moralnie, wszystkie podstawowe wartości są zakorzeniane w ludziach dzieki Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu. Świadkowie Jehowy są źli, nawet bardzo źli, ale przecież mają szanse przejść na jedyną prawdziwą religię - katolicyzm, jeszcze nie wszystko stracone. Może powinienem pisać to z dużych liter? Tak, zdecydowanie powinienem, więc poprawiam się, Jedyna Prawdziwa Religia Katolicka. Idziem dalej, protestantyzm, no przecież to czarna plama w historii JPRK, pojawił się taki Luter Marcin i zamiast spróbować naprawić to co złe w KRK, to sobie stworzył nowy odłam. Why not? Co do samych protestantów, nie chodzą do kościoła, nie spowiadają się, w dodatku WSZYSCY, to jest straszne, też powinni przejść na JPRK.[/sarkazm]
TAK, to JEST atak.
NIE, NIE JEST spowodowany moją niechęcia do KRK (której nie ukrywam, nie zgadzam się z niektórymi aspektami KRK, nie wnikając dalej, koniec wtrącenia w nawiasie), lecz tenże atak został sprowokowany wypowiedziami niektórych użytkowników w tym temacie oraz mentalnością większości polskiego społeczeństwa.
TAK, uważam że 90% osób wypowiadających się w temacie (jakby nie patrzeć) religijnym, powinno przynajmniej przeczytać Biblię od deski do deski, lub mieć wieksze pojęcie o tym, o czym rozmawia. Na pewno większe niż znajomość dekalogu i sakramentów.
@Gremlin
Nie wiem jaki był Twój zamiar pisząc to co napisałeś, ale poczułem się obrażony jako protestant. Odbierz ten post jak tylko sobie życzysz. Uważam, że sprawy religii są sprawami bardzo delikatnymi i trzeba kilka razy przemyśleć to co się pisze, a takie uogólnienia doprowadzają ludzi do wrzenia. (Tak, mnie także, co chyba widać.)
@adrianeczeqq
Nie jestem katolikiem, a przebaczam zawsze, wszystko i wszystkim. Zastanów się troche nad tym co piszesz.
@topic
Nie chcecie żeby Świadkowie do Was przychodzili? Powiedzcie Im to wprost. Wiecie, to działa. Takie żarty są śmieszne, ale tylko "na papierze". Pomyślcie jak Wy byście się poczuli gdyby ktoś z Was kpił, lub raczej z Waszej wiary. I nie obchodzi mnie zdanie dzieciaczków, którzy i tak to sobie zleją i skomentują to jakimś swoim elo-przezabawnym (niestety, tylko dla nich i dla osób reprezentujący ich poziom rozwoju intelektualnego) komentarzem. Dorośnijcie.

Ostatnio edytowany przez oWn3d - 02-11-2006 o 19:08. Powód: Błędy. Dodano tag [sarkazm] bo chyba jednak nie jest to dość jasno widoczne.
oWn3d jest offline