Zobacz pojedynczy post
stary 02-11-2006, 18:48   #76
eerion
CS Tibia.pl Team

eerion's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2003
Lokacja: Utopia
Wpisy bloga: 2

Stan: Niegrający
eerion ma numer GG 4323111
Domyślny

Cytuj:
Tak sie sklada ze w miejscu gdzie pracuje wiekszosc zalogi stanowia wlasnie Afrykanczycy. Wcale nie jest faktem ze sa 200 lat za swiatem, tluka sie na dzidy i kalachy i przymieraja glodem.
Można wieidzeć co to za praca? Wygląda ciekawie
A co do tego ich niby zacofania- nie uważam.
Swoją drogą IMHO ich cywilizowanie jest złe, ale to moja subiektywna opinia
Cytuj:
Wiekszosc z nich ma wyzsze wyksztalcenie, wlada biegle 3+ jezykami, ubiera sie, je, pracuje tak samo jak Europejczycy i wlasnie pol na pol sa katolicy i muzulmanie (i to gorliwi, modlitwy w czasie przerwy w pracy to norma)...
To tak. Mimo to moja znajoma była w tym roku w afryce na pomocy humanitarnej i widizała tą biedniejszą stronę. Więc nie należy przesadzać. Mimo wszystko jakoś specjalnie zacofani ni są. Ich braki są głównie z powodu biedy, bo w wielu miejscach sie nie przelewa
Cytuj:
adrianeczeqq, nareszcie ktoś normalny tzn. prawdziwy chrześcijanin.Tak to cały czas jacyś quasi-ateiści,niby katolicy,obrońcy moralności religijnej i inni obrońcy swojej racji że "nikogo nie obrażają".Wszyscy albo atakują katolicyzm i religię jako taką(większość chodzi do kościoła i chrzszczona ale udaje że są ateistami),albo stają w jej obronie(dla samego faktu żeby mieć inne zdanie, do kościoła chodzą żeby nie być "odmieńcami").Od urodzenia nie byłem ani razu u spowiedzi,nie byłem też nigdy na niedzielnej mszy,nie jestem chrzszczony,nie chodzę na religię w szkole i to bynajmniej nie dlatego że jestem w rodzinie ateistów.
I według katolików pójdziesz do piekła. Ale niestety najmądrzejsi zazwycza jsą pod tym wzgledem ateiści.
Cytuj:
Mimo że mieszkam na wsi,podpory katolicyzmu w polsce niemam z tego powodu nieprzyjemności,wszyscy z mojej byłej klasy zgodnie twierdzili że gdyby nie to że każe im rodzina,niechodzili by do kościoła.
To jest w bardzo wielu miejscach
Cytuj:
Wiem że ze stwierdzenia adrianeczqqa wynika że ŚJ to "zło" ale przypomniał za pomocą cytatu podstawową wartość chrześcijaństwa,wybaczanie.
Która jest pojęciem względnym i neizależnie od wszystkiego - z deczka zamiera, zabijana cywilizacją
Cytuj:
Zachowuję się jak katolik ale nie dlatego że ktoś mi to wpajał do głowy od maleńkości, uważam że to jest poprostu normalne, niektórzy nawet z wpajaną im miłością do innych nie potrafią zachować się po ludzku.
Nie mów tak.
Bo tylko człowiek ćwiartuje, torturuje i robi pare innych rzeczy. Mimo wielu głosów to jest właśnie ludzkie. A miłość można zoabcyzć także w przyrodzie,w ięc nie jest to czysto ludzkie cuś
Cytuj:
Wiara jest na pełen etat, niemożna być chrześcijaninem kiedy ci wygodnie.Masz 18 lat a nie wierzysz?To nie oszukuj siebie i innych,i niezachowuj się jakbyś był wierzący.A jak taki z ciebie ateista to powiedz to rodzinie i księdzu.Jeżeli ktoś z tych co się wypowiedzieli jest naprawdę ateistą i nie podpiera się wiarą kiedy mu wygodnie,to dobrze.
Jeśli ktoś uważa się za prawdziwego katolika to niech pomyśli czy jako wyznawca stosuje się do 10 przykazań i zasad swej religji zanim rzuci się do mnie z pianą na gębie i fanatycznym zaśpiewem w obronie wiary.
Bo patrząc w ten sposób chrześcijanie są na wymarciu
A ja wierzę, mimo że nie jestem katolikiem, ba nie jestem chrześcijaninem. Muzułmaninem, Buddystą, New age, hinduistą też nie
Choć oficjalnie jestem zapisany jako katolik - a to z powodu tego, że nie dostaje w związku z tym niewygodnych/zbędnych pytań
Cytuj:
Wg mnie śwadków jehowy nie wypada obrażać jednak przy spotkaniu z nimi warto powiedzieć że jesteśmy katolikami i wskazać drogę do kościoła mówiąc "jeszcze masz szansę się nawrócić", ponieważ "kto za zło odpłaca dobrem działa jak katolik". Jehowy to też ludzie.
I po ludzku można ich potraktować (czyt. potorturować, poprzypalać, itd )
nie bierz tego na serio ;P
Po prostu twoje myślenie nie zgadza sie z pędem cywilizacyjnym, wyścigiem szczurów i mega konkurencją. Mimo to nie zgadzam isę z toba w pełni - będę szanował akżdą religię, jezeli ta próbuje mnie nawrócić na siłę.
No i Jehowi dostają kasę za wciagnięte do religii nowe osoby. A to jest już krzywe
Cytuj:
Tak więc, doszliśmy do konsensusu, jedyną prawdziwą religią jest katolicyzm (tak, katolicyzm, nie chrześcijaństwo), bo przecież tylko katolicy są prawi i postępuja moralnie, wszystkie podstawowe wartości są zakorzenianie w ludziach dzieki Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu.
A co ty myślałeś? ^^
Przecież inne odłamy błądzą i pójdą do piekła </debilizm>
Dorośnij troszkę.
Cytuj:
Świadkowie Jehowy są źli, nawet bardzo źli, ale przecierz mają szanse przejść na jedyną prawdziwą religię - katolicyzm, jeszcze nie wszystko stracone. Może powinienem pisać to z dużych liter? Tak, zdecydowanie powinienem, więc poprawiam się, Jedyna Prawdziwa Religia Katolicka.
JPRK?
Głupi skrót
Cytuj:
Idziem dalej, protestantyzm, no przecież to czarna plama w historii JPRK, pojawił się taki Luter Marcin i zamiast spróbować naprawić to co złe w KRK, to sobie stworzył nowy odłam. Why not? Co do samych protestantów, nie chodzą do kościoła, nie spowiadają się, w dodatku WSZYSCY, to jest straszne, też powinni przejść na JPRK.
Nie chodza do kościoła? O_o To np. Eucharystię (którą na pewno część odłamów preotstanckich przyjmuje?) przyjmują w domu?
Cytuj:
TAK, to JEST atak.
To jest żałosne, a nie atak
Cytuj:
NIE, NIE JEST spowodowany moją niechęcia do KRK (której nie ukrywam, nie zgadzam się z niektórymi aspektami KRK, nie wnikając dalej, koniec wtrącenia w nawiasie), lecz tenże atak został sprowokowany wypowiedziami niektórych użytkowników w tym temacie oraz mentalnością większości polskiego społeczeństwa.
Przyzwyczajaj się. Hipokryzja i zakłamanie. To podstawa

Cytuj:
TAK, uważam że 90% osób wypowiadających się w temacie (jakby nie patrzeć) religijnym, powinno przynajmniej przeczytać Biblię od deski do deski, lub mieć wieksze pojęcie o tym, o czym rozmawia. Na pewno większe niż znajomość dekalogu i sakramentów.
Ty także.
Przydałoby ci sie porozmawiać z teologiem, bo to co napsiałęś wyżejw tym niby ataku to stek bzdur
Cytuj:
Dorośnijcie.
To w pełni popieram całym sercem, trzustką i kotem

I ogólnie trochę od siebie - zanim zaczniecie się kłócić co do jedynej tru religii katolickiej jaka ona zła jest i w ogóle - proponuję odbyć rozmowę z teologiem i dopiero się wypowiadać. Nie znosze kościoła, samej religii chrześcijańskiej nic nie zarzucam (oczywiście wliczając np. ewangelią Św. Tomasza), ale jak widze niektóre rzecyz no to trochę głupio
PS - cyzżby zaraz miała iść fala przeciw pierwszym postom?

Poza tym, albo mis ie wydaje, albo zacyznamy zbaczać z tematu
Wpuścić takiego maniaka do tematu o anime

eerion.blogspot.com - Jak to gaijin Japonię ogarniał, czyli relacja z kraju kwitnącej wiśni.
eerion jest offline