Cytuj:
Wiem że ze stwierdzenia adrianeczqqa wynika że ŚJ to "zło" ale przypomniał za pomocą cytatu podstawową wartość chrześcijaństwa,wybaczanie.
|
Myślę że tutaj do końca się niezrozumieliśmy(w sumie to ja nie sprecyzowałem wypowiedzi-spieszyło mi się na 8 do szkoły). Dokładnie chodziło nie o to że ŚJ są źli, jednak oni w sumie też obrażają naszą wiarę(więc i Boga) mówiąc że nasza waira kłamie itp.
Cytuj:
Nie jestem katolikiem, a przebaczam zawsze, wszystko i wszystkim. Zastanów się troche nad tym co piszesz.
|
Ja napisałem że działa jak katolik(w sumie miał być chrześcijanin, pomyliło mi się), a nie że jest chrześciajaninem. Z drugiej strony z tego samego źródła mam cytat "kto za dobro dobrem odpłaca działa jak człowiek" z tego można wnioskować że ateiście trudniej jest wybaczać popełnione przciw niemu grzechy, ponieważ to właśnie Bóg uczy miłosierdzia i wybaczania(nie mówię że ateista nie umie wybaczać)
Cytuj:
Po prostu twoje myślenie nie zgadza sie z pędem cywilizacyjnym, wyścigiem szczurów i mega konkurencją. Mimo to nie zgadzam isę z toba w pełni - będę szanował akżdą religię, jezeli ta próbuje mnie nawrócić na siłę.
|
Ja nie napisałem, że gardzę ŚJ, jednak dużo większość z nich była kiedyś katolikami więc warto im uświadomić że jeszcze mogą nimi być bo jeżeli szczerze by potem żałowali że odeszli od Boga napewno byłaby im ta wina odpuszczona. trudno jednak mieć jakiekolwiek pretensje do kogoś kto od urodzenia był wychowany w wierze Jehowców. To już nie jego wina.