Zobacz pojedynczy post
stary 06-11-2006, 21:57   #97
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
A tu taka z innej beczki sprawa - co z katem? Jak dla mnie, w naszych czasach jest to straszna rzecz. Dozwolona kara śmierci - no trudno, ale ktoś musi ją wykonać. To już nie jest wojna, gdzie strzelasz do wroga. Tutaj musisz po prostu zabić człowieka, który i tak zginie. I oczywiście kat zrobi to bez skrupułów, ale i tak mi go żal (nie wyskakiwać mi tu, że to iracki kat i tam jest inna mentalność, nie chodzi mi jedynie o opisywany w tym temacie przypadek).
Jest wiele takich ciężkich robót i jakoś pracownicy muszą sobie z nimi radzić. Ja myślę że taki kat stosuje podobną taktykę jak mówiła moja szkolna pani psycholog. W pracy robi swoje a po powrocie do domu wszyściutko zapomina i żyje własnym życiem. Faktem jest że jakby taki psycholog przejmował się wszystkimi problemami swoich uczniów nawet poza pracą to długo by nie pożył. Podobnie jest z katami.
Cytuj:
Cytuj:
A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa.
HEUEHUEHEUHEUEHUEH.
Nic nie dadza, yeah.
Mógłbyś sprecyzować?

Ostatnio edytowany przez Eivrel - 06-11-2006 o 21:59. Powód: Byczek ;p
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem