Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kamos
Nie! Nie! Ja pie****.
Juz widze ten bunt w polskich szkolach... Idziemy pod sejm?
|
No jasne, idź. A jak przyjedzie takie niebieskie auto i wyjdą z niego goście w niebieskim, to musisz jak najgłośniej krzyczeć "chu..
wam w du.." to zabiorą cię na wycieczkę, będziesz miał za darmo przejażdżkę i 3 darmowe fotki.
Nie wiem co myśleć o takich zmianach. Z jednej strony w polskiej oświacie potrzebne są poważne zmiany, tylko kto potrafi tak w pełni przewidzieć ich skutki. Z drugiej strony, takie reformy przypominają mi trochę początki rewolucji społecznych i rządowych. Zaskakująco szybko takie zmiany mogą przerodzić się w represje, a nawet powstanie niebezpiecznej ideologii i zmiana rządów. Nie bardzo mnie cieszy możliwość powstania państwa przypominającego taki Gillead, czy też Oceanię. (katastroficzny punkt widzenia co nie?)
PS
U mnie w szkole mundurków nie wprowadzą. (na szczęście)
@Kamos
Wiem o co ci chodzi. Po prostu myślę, że ok 20% popiera mundurki, a z 30% to zwisa, kolejne 20% to chojraki i jak co do czego przyjdzie będą je potulnie nosić, więc zostaje ci to ok 30%, taką liczbą nie zawalczysz.
(procenty całkowicie umowne, bo nigdzie nie znalazłem takowych danych statystycznych...)