Zobacz pojedynczy post
stary 08-11-2006, 17:44   #39
jack_O
Użytkownik forum

Data dołączenia: 22 10 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta Pokaż post
No bez przesady. Sa na razie w fazie testow, a nie wydaje mi sie, zeby bylo sens wpuszczac na rynek cos, co nie jest jeszcze sprawdzone. Amerykanie bomby atomowej tez nie uzyli od razu.

A tu masz racje

Wedlug mnie sprawa jest przegadana - ja stworzylem komputer, ktory po kopnieciu wytworzy energie, ktora napedzi mi cale mieszkanie do konca zycia oraz opisalem (we wzorach!) caly nasz mozg. Tylko nikomu tego nie pokaze, bo bedzie koniec swiata.
hybrydy, wszystkie te wodoro- i prądo- napędzane pojazdy wcale nie są w fazie testów, działają i to całkiem nieźle ale założenia do których dążyli konstruktorzy tych pojazdów (czyli ekologiczność, energooszczędność) spełniono są tylko w połowie
np przyjazny środowisku samochód akumulatorowy 12 V doładowywany jest prądem oczywście jakże przyjaznym atmosferze ale pobieranym ze smrodzącej elektrowni węglowej

a co tej energii z kopa to może przedobrzyłeś ale ze szklanki wody destylowanej można pozyskać energię żeby zasilić NY na kilka miesiący

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shinjix Pokaż post
Śmierdzi, śmierdzi. Tylko roznie dla roznych osob. Bo pomysl, jakby takie Perpetuum mobile wsadzic do uzytku codziennego, to wkótce caly sprzet agd/rtv stalby sie tym samym. Co za tym idzie zapotrzebowanie na energie by spadlo. Wiesz ilu gigantom to nie na reke? To bylby taki krok dla ludzkosci, jak znalezienie zastosowania dla ognia. Po tym perpetuum mobile poszlyby nastepne, nowe wynalazki. Swiat by sie zmienil, a dla niektorych jest dobrze tak, jak jest. Zakladajac oczywiscie, ze taki grzejnik istnieje...
Perpetum Mobile hahaha
ktokolwiek uczy sie w szkole fizyki, na poziomie gimnazjum po usłyszeniu Perpetum Mobile musi sie zaśmiać
taka maszyna przeczy wszystkim podstawowym prawom fizyki, i aby coś takiego mogło faktycznie działać to musiały by być zachwiane wszystkie te prawa które regulowały wszystkim co działo sie do dziś na świecie

w polu grawitacyjnym gdzie działają wszystkie te prawa jak tarcie, sprężystość itd nie jest to po prostu możliwe nawet teoretycznie (to tak jakby sprawdzić czy czas płynie jednostajnie)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
prawom fizyki zaprzeczył tylko jeden człowiek(znaczy wielu ich było,ale na to jest dowód)Bramka Carlosa w meczu z Francją bodajże w 1997roku(nie jestem pewien)tor lotu piłki tak diametralnie się zmienił(trzeba to i tak obejrzeć)
a cóż to raczej bajka,która MOżE w przyszłości stanie się prawdą
to do tematu z dowcipami
-podstawowe prawa aerodynamiki

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
I wtedy przypadkiem wyjdzie ci jakiś banalny i genialny wzór na miarę E=mc2 jak to zwykle bywa
nad jego banalnością bym spekulował

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linker Pokaż post
Teoria próżni - wymyślona przez Gennadija Iwanowicza Szypowa, burząca podstawy dzisiejszej fizyki. Odpowiada na wiele pytań, na które współcześni naukowcy nie znają odpowiedzi.
Jak dla mnie to bardzo interesująca teoria, ma swoje plusy i minusy. Napiszcie co o tym sądzicie.
Poniżej link do starego już materiału, ale chyba tylko ten krąży po Sieci. Innego nie udało mi się znaleźć. Miłego czytania
http://rozne.servis.pl/teoria.php
ta, jak to media robią z igły widły a laicy to jeszcze rozdmuchują
ten Iwanowicz to był wykładowca na jakimś uniwerku w rosju, wywalony za szerzenie swoich co najmniej irracjonalnych teorii jak np ta powyżej, skoro był wykładowcą fizyki to musiał wykładać coś na temat zasady zachowania energii, jedna z tych zasad na których bazuje bardziej rozbudowana fizyka po mechanike kwantową. a teoria próżni w 100 % przeczy tej zasadzie. mimo to szerzył swoją 'teorie' wśród ducha Bogu winnym studentom i więc został z uczelni wydalony dyscyplinarnie
stwierdzenie naukowiec przy jego nazwisku w róznych encyklopediach myśle że można by napisać tak : "naukowiec (sic!) "

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linker Pokaż post

A tak na marginesie:
Na forum wiara.pl uznali tę teorie za herezję (przynajmniej ja tak zrozumiałem odpowiedzi userów),
a na racjonalista.pl - przenieśli dyskusje z działu "nauka" do działu "bazgroły"...
myślę że herezje i bazgroły to bardzo dobre określenie na tą teorię

Ostatnio edytowany przez jack_O - 08-11-2006 o 18:03.
jack_O jest offline   Odpowiedz z Cytatem