Zobacz pojedynczy post
stary 09-11-2006, 15:45   #146
Khazar
Użytkownik Forum

Khazar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw

Stan: Na emeryturze
Khazar ma numer GG 2714125
Domyślny

Lasooch, nie wiem jak Wy, ale ja chodziłem do takiego gimnazjum, gdzie zabronione było farbowanie włosów przez panienki, niszenie włosów na żelu przez chłopaków, noszenie za krótkich miniówek/bluzek, noszenie zbyt dużych kolczyków - kółek itp. I jakoś dało się to przetrwać. Kto się nie chciał podporządkować - rozmowa z dyrektorem, rodzicami, itp itd. Po prostu taki był regulamin i już.

Jeżeli jestes w liceum i nie podporządkujesz się mundurkom, będziesz musiał szkołę zmienić. Jak już mówiłem - liceum nie jest obiwiązkowe. W Polsce jeszcze tego nie ma, ale w USA na przykład młodzież chodzi do szkoły high schools, bo chce i faktycznie karą dla nich jest zawieszenie w prawach ucznia na dajmy na to tydzień. Uczęszczając do danego liceum akceptujesz jego statut i regulaminy, które tam obowiązują. To jest tak jak z forum i zasadami forum. Jesteś tutaj pod warunkiem, że będziesz tych zasad przestrzegał. Łamanie ich to kolejne ostrzeżenia, tymczasowe bany bądź w ostatecznośći ban "na wieczność" i blokada IP. Nikt Cię na tym forum na siłę nie trzyma, tak samo jak nikt nie trzyma was na siłę w liceum. Zrozumcie to. Oczywiście sprawa ma się inaczej w gimnazjach, gdzie chodzić musicie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
Już słyszałem opinie typu 'jak nam każą chodzić w mundurkach to ja sobie spódnicę o 15 cm skrócę[...]
Skróci i będzie to widać, a jeżeli ktoś to zauważy, wyciągnie wobec niej konsekwencje i będzie musiała kupić sobie nową lub zostanie ukarana. Wydaje się wam, że taki wielki bunt będzie przeciwko tym mundurkom, bo każdy to komentuje w zaciszu własnego pokoju sprzed monitora. Jeżeli zostaniecie postawieni wobec faktu dokonanego to 99% wszystkich z was, którzy teraz tak cały czas manifestują wolność ubioru itp, pójdzie pokornie w mundurkach do szkoły i nie piśnie słówka, a nawet jeżeli coś będzie mówić na pcozątku, to po miesiącu już będzie mu to zwisać i powiewać. Taka jest prawda.

"To miejsce na mapie, gdzie kończy się papier, gdzie farba sie zmywa, Polska się nazywa..."
Khazar jest offline   Odpowiedz z Cytatem