Zobacz pojedynczy post
stary 25-08-2004, 18:28   #16
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raynold
A jakie cechy ma "prawdziwy polski"?

Nawet nie czuję jak mi się rymuje
K**** c*** wam w d*** p********* c***e
To jest wszystko poza "Osiemnaście Ly" i "Mez don juan" bo to pop

A ja słucham głównie trzech gatunków:
Hip-Hop - w myśl zasady "im starszy tym lepszy" - w.g mnie najlepsza płyta HH ever to "księga tajemnicza.Prolog" a w teraźniejszym hip-hopie niewiele sie dzieje
Thrash metal - muzyka prawdziwego faceta - MetallicA, Sepultura, Slayer, Exodus, Testament, Nevermore itd~
Death metal/grind - czyli wszystko co jest brutalne - Głownie Dying Fetus, Cryptopsy, Antigama, Anal Cunt, Deicide, Hate Eternal, Hate, Trauma itd~

A pozatym miałem faze na Grunge - głównie Alice in Chains, słucham troszke Blacku (ostatnio sporo MayheM) ale TRU nie jestem Tzn nie łaże z pomalowanym ryjem itd~ Lubie też czasem posłuchać jakiejś ciekawej muzyki - np SOAD (jeden kawałek ostatnio mnie ruszył - Innervison), Dominium (to mozna pod death metal ustawić) Bright Ophidia (też można nazwać to death...ale hmmm progresywny?), Korn (Głównie za debiut), Neuma (to to dopiero dziwoląg! ) oraz GENIALNY!!! Strapping Young Lad

Cytuj:
nienawidze Death Metalu (yeaght tresci obrazliwe straszne wielki ryk lomot...jak mozna tego sluchac?)
Przejdzie CI Kiedyś może się skusisz na tą muzyke, bo zaprawde powiadam Ci, jest fantastyczna. Tylko trzeba ja poznać, wsłuchać się, wchłonąć ją
Treści - nie zawsze dotyczą śmierci, gloryfikacji zabijania i gwałtu, opowiadają anegdotki z prosektorium. Np treści Death z płyty Symbolica są bardzo ...obfitują w wszelaką symbolike, są genialne, a taki Dying Fetus ma treści mocno (anty)Polityczne i (anty)społeczne - a taki ich genialny utwór jak "Kill your mother/rape your dog" jest o komercji w branży muzycznej:
Cytuj:
KILL YOUR MOTHER AND RAPE YOUR DOG
fuck these corporations and their fucking record stores
I don't want my fucking paycheck feeding money whores
these fuckers flood the market with their fabricated shit
and laugh as this pathetic fucking music gets them rich
stay the fuck right out of my life
I don't need your fucking advice
you don't know what our shit is all about
so don't even try to figure it out
fuck your Spice Girls and your fucking Pearl Jam
it's all a bunch of shit, I say fuck it
Fuck your Dave Matthews and your fucking REM
you god-damned bitch, fucking clueless
KILL YOUR MOTHER AND RAPE YOUR DOG
Że nie wspomne o "jajcarskim" Anal CUnt, których teksty są celową prowokacją, albo Impaled Nothern Moonforest, który jest zespołem-parodią Szwedzik i Norweskich TRU BLEK METALOWYCH kapel

*zapuszcza najnowszą płyte Deicide*

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 25-08-2004 o 18:49.
Dan the Automator jest offline