Zobacz pojedynczy post
stary 10-11-2006, 23:08   #319
Non'ajbi
Użytkownik Forum

Non'ajbi's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Imię: Keenow
Profesja: Druid
Gildia: Orange Crush
Świat: Harmonia
Poziom: ~20
Skille: -.-' xX
Poziom mag.: 39
Non'ajbi ma numer GG 556390 Send a message via Skype™ to Non'ajbi
Domyślny Drobne sprostowania dot. całego tematu

Ech ... Na początek przepraszam, że odświeżam stare posty, ale pokolei chciałbym sprostować to co czytam ... Zaczynamy:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sisza
może ale ja słyszałem że dostaniesz klucz za ciało basiliska(chyba dobrze napisałem)
1. Dobrze napisałeś
2. Basilisk to NPC, jeżeli jeszcze tego nie zauważyłeś ...
3. Co do Kruzaka ... idźcie do niego i napiszcie:
hail king > Excalibug

A odpowie wam, ze da wam swoj skarb, jezeli przyniesiecie mu tę mityczną broń. Żeby dostać się do broni trzeba zrobić qs spory M.In. Odmienić psa króla Tibianusa (Noodles'a) w człowieka a on powie Ci co zrobić, żeby dostac się do bazyliszka i co powiedziec, żeby Basilisk dał nam wskazówki gdzie miecz itp, itd ... Quest jest długi i roztrząsany w temacie: "Dziwny Opis".

4.
Cytuj:
give me fuck key now or die
Jak juz chciałeś być smieszny, to chociaż napisz poprawnie to zdanie

5.
Cytuj:
ale slyszalem , ze ten quest jest niaktywny i za cialo bazyliska dostaje sie "uscisk dloni kruzaka".
QS jak najbardziej aktywny a do Bazyliszka dostała się z tego co wiem narazie jedna osoba z całej Tibii (Polak), ale nie znam bliższych info. A co do "ciała bazyliszka" ... to NPC i nie można go zabić ...

6. Jak ściągnę TibiaBot NG, to dam screena z pełnym skarbcem ...

7.
Cytuj:
"Muzyka jest kluczem"
Nie prawda ... Tibia jest tak skonstruowana, że nie reaguje na użycie itemu, jeżeli nie użyjemy go na danym przedmiocie ... Samo zagranie na flecie czy Bóg wie czym nic nie da

8.
Cytuj:
Mozliwosc dostania sie do bazyliszka stoi wbrew temu co na temat bazyliszka pisza w ksiazkach. Bazyliszek byl tak duzym zagrozeniem, ze krasnale chcialy go za wszelka cene zabic lub chociaz uwiezic.
"Basilisk był tak dużym zagrożeniem, że krasnoludy postanowiły go zabić. Ale wysraszony dużą ilością światła Basilisk zakopywał sie coraz głębiej, aż wkońcu skała zamknęła się za nim na wieki" -.-' A jednak można się do niego dostać ...

9.
Cytuj:
Panowie zastanowcie sie co wy gadacie, wy wszedzie widzicie tajemnicze questy i zagadki, takie myslenie niema sensu!!
Zgadzam się i jednocześnie się nie zgadzam. Najczęściej Cipsotfy robią QS po tym, jak ze zwykłego przedmotu gracze robią qs... szukają rozwiązania ...

10.
Cytuj:
Ja slyszalem ze to nie jest qest ale jest gest na Dsl i na Great shield.Ponoc wykonala go Bubble na Antice.Ale nie wiem czy to prawda.Baziliszek istnieje to jest pewne.Zeby dojsc do qestu trzeba przejsc kolo kamieni.Jest MALY SZCZEGOL nie da sie przejsc o sa kamienie.Moze trzeba je przesunac.Niewiadomo.
O.o ... ciekawe ... to podobno quest vel. gest (jak wolisz) na DSL i G-Shield? Hmmm ... robi się ciekawie ... I podobno Bubble go zrobiła? Hahah ;D Bubble to łajza ... nie zrobiła go, bo cała Tibia by o tym wiedziała. Koło kamieni ... idź sobie ładnie do kopalni i idź do tej diury koło której są kamienie i statuetka. Weź jednego z broken swordów leżących na ziemi i rzuć na tamtą dziurę ... Zdziwiony, że sword nie wpadł do dziury? Pod spodem jest lawa a dziura jest dla picu.

11.
Cytuj:
zsummonować banshe, albo się w nią zamienić??
Jesteś genialny ... tego zioła co ty, to jeszcze chyba nikt nie palił

12.
Cytuj:
hmm skoro bazyliszek to waz, to moze do skarbca trzeba zaniesc trupa zwyklego weza ^^?
I wkręcić Kruzakowi, że to Basilisk a jak zaśnie to zakraść się i zabrać klucz do jego skarbca, ta? -.-'

13.
Cytuj:
Ja mysle ze skarbiec ma duzo wspolnego z bazyliszkiem, slyszalem ze od budricka (tak to sie chyba pisze, ten ludek co lazi w 1 kopalni) mozna dostac mirror za cos tam, a potem sie dostac do bazyliszka (tylko kur*a jak ) i powiedziec "hi" "mirror" "yes" wtedy on nas teleportuje do skarbca, bierzemy co chcemy i wylazimy teleportem, tak mozna tylko raz, bo po co ten teleport w skarbcu ?? Na zodobe ? Tamtedy sie wychodzi i tyle, tu jest tylko jedno do pomyslenia, jak sie dostac do bazyliszka .
Z tym mirror nie jest głupie, ale najpierw trzeba się tam dostać. A w skarbcu nie ma teleporta ... -.-'

14.
Cytuj:
Na tych screenach up a w ogole na innym forum widzialem fotki zrobione specjalnym programem (mozna zajrzez na poziomy -1 i +1 od siebie)
TibiaBot NG pozwala na patrzenie wszystkie poziomy nad i pod sobą. { hahahah chcialbys - dop. redakcja } <=oficjalna strona bota

15.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez podobno GM xD
Jedyny moj krok ktory dokonalem ku questa to zszedlem do takiego pozmiesczenia na najnizszych poziomach kazordoonu gdzie widzialem obok w jaskini cos takiego jak Basilisk i pamietam tylko że powiedzial "Learn quest!"
"Learn the secret uff Death!" to słychać koło jaskini bazyla, ale powtarzam po raz setny ... BAZYL TO NPC Wogóle śmiać mi się chciało jak czytałem tego posta xD

16.
Cytuj:
a tak wogule kolo bazyliszka niedaleko sciany jest skrzynka mi sie wydaje ze tam jest lustro krure trzeba skierowac na bazyliska wtedy on cos muwi i dostajesz jakis instrumen a bazyliszek znika
nie wiem albo all instrumenty i zagrac albo cos z bazyliszkiem
i na tibia.de hyba byl ss jak ziomal wykonal tego qlesta ale niehcial powiedziec jak .
Koło bazyliszka nie ma żadnej skrzyni (zamieszcze screeny jak znajdę czas, żeby tam zapieprzać). Jak do K***Y nędzy masz zamiar 'skierować lusterko na bazyla'? Nikt nie zrobił tego questa. Jest podobno jeden polak, który był w pokoju bazyla, ale dowiedziałem się, że dostał bana.

17.
Cytuj:
Dajesz ją open i tam jest skóra basiliska która waży 3k capa(były zdjęcie na tibia.news ) Bierzesz ją.
-.-' Widze ze lubisz fake'i przegladac ... Wkrótce dam ss'a z pokojem (wykonane przy użyciu TibiaBot NG)

18.
Cytuj:
na jednym ss widzialem plytki takie jak na destert quest na ktorych sie staje one sa kolo skarbca niepamitam ile ich jest ale chyba od 6-10 plytek
Jest 16 ASQ ...

19.
Cytuj:
Więc mówie żeby wszyscy usłyszeli tibia to gra dla ludzi a nie dla jakiś naukowców!
Naukowiec to małpa tak? Albo jakieś inne zwierzątko .. może to walenie z rodziny koniowatych albo inne muppety ... NIE !! WIEM !! NAUKOWCY TO SMERFY! Załosne ...

Pisałem tego posta jednocześnie z czytaniem strony po stronie, ale po jakimś czasie poprostu przeleciałem 15 stron dalej bo robiło sie nudno ... SS'y widze są, więc się wysilać nie będę ... Skarbiec i Basilisk (zwłaszcza on) ma powiązanie z mitycznym mieczem: Excalibug (Atk:80 Def:60). Każdy NPC w Tibii (przynajmniej większość) jest wstanie powiedzieć coś o Bazylu, Kruzaku i Excalibug'u ... dziwne ... wszyscy oferują za niego 'niewyobrażalne skarby', albo 'dadzą ci go jak go znajdą' albo 'nigdy o nim nie słyszeli' ... No cóż .. Emperor obiecuje swoje skarby za ten miecz ... Koleś u którego sellujemy bronie w kazz daje nam MPA + 1kk za ten miecz, podobnie jak kilka innych NPC ... wystarczy popytać ...

Jak coś to pisać na gg

Pozdrawiam
Nosek ;]

======================================
Excalibug Quest - in progress
[||||||----] 60%
Basilisk Riddle - in progress
[|||||||---] 70%
Tomes - Done (translated)
[|||||||||] 100%

Ostatnio edytowany przez Vil - 11-11-2006 o 00:14.
Non'ajbi jest offline   Odpowiedz z Cytatem