Wypowiedz się o cenach gier,i nie tylko.
Witam.Nie będę wałkować tego jakie te gry w Polsce są drogie,natomiast to,co robią wydawcy/twórcy. O,np. Doskonała jak dla mnie bitwa o Śródziemie II w która grałem dawno temu(Kilka dni po premierze) Kosztowała ok. 160zł. Od dłuższego czasu nachodzi mnie chęć powtórzenia tej gry. (Ponad to,wychodzi dodatek za ok. 20 dni) Wczoraj będąc w Empiku sprawdzałem cenę. Otóż ile kosztuje Bitwa o Śródziemie II ? 150 zł.. staniała o całe 10,przez pół roku?Spodziewałem się 70 zł.. Wszystko na pewno przez to,że wkrótce pojawi się oficjalny dodatek,za który zapewne panowie też sobie grubo policzą(zapewne ponad 100zł).Jak dla mnie to ścierwo. Oczywiście kilka opcji zostało pominięte.(ciekawe,czy łucznicy będą mogli wchodzić na mury zbudowane przez gracza,czyli to,czego brakuje mi najbardziej)Raczej nie.Bo jak znam życie,za kilka miesięcy pojawią się wieści o Bitwie o Śródziemie III,w której to ta opcja będzie dostępna. Wszystko to,by wytrzepać jak najwięcej kasy od graczy.Panowie z EA równie dobrze kasę zbierają na Grach sportowych,np. Fifa wydając co rok nową cześć,w których z roku na rok polepsza się tylko (no może nie tylko,ale głównie) Grafika.Według mnie grę piłkarską można kupować raz na 5 lat,i starczy. Podobnie z Simsami,dodając za także grube pieniądze parę tandetnych opcji,i dwa nowe stoły. Co sądzicie na ten temat? Jak dla mnie to żałosne,i przykre.Potem dziwić się,ile to gier ludzie ściągają z internetu.
|