Zobacz pojedynczy post
stary 11-11-2006, 15:22   #14
Always hunted
Użytkownik Forum

Always hunted's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...

Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
Always hunted ma numer GG 8078836
Domyślny

Temat 1: Agresja w szkole.
- Czy uważacie, ze stworzenie szkol dla trudnych dzieci jest dobrym rozwiazaniem zeby zwalczac agresje w polskich szkolach?

Nie. W takich szkołach znajdą się "sfoje huopaki" ktore mogą nawet zawiązać swoją własną bandę. Myślicie, że nastolatkowie co okradają ludzi, a o których się mówi, to przypadkowi ludzie co się przypadkowo spotkali? Nie! To kumple ze szkoły, z osiedla... Poza tym agresja w takich specjalnych szkołach kumulowałaby się... Wchodzi trudne dziecko, wychodzi psychopatyczny morderca, bandyta. Z kumplami po fachu.

- Czy uważacie, ze gimnazja sa zarodkiem agresji w szkolach i innych odchylen typu: pierwsze papierosy, narkotyki czy alkohol?

Nie. Zarodkiem agresjii nie jest gimnazjum, gimnazjum to jedynie miejsce gdzie się ją manifestuje. A te odchylenia typu używki, to z osiedla... (i innych tego typu miejsc) i tzw "Syndrom Owocu Zakazanego". Chyba wiecie o co mi chodzi, no nie? Poza tym... taki wiek, z hormonami i ogólnie z biologią człowiek nie wygra, nie ma szans.

Temat 2: Powrot 8 klas w szkole podstawowej.
- Czy uważacie, ze wprowadzenie spowrotem 8 klas w szkole podstawowej moze pomoc w zwalczaniu zjawisk agresji na pozniejszych etapach edukacji?

Dzisiaj, zrobienie 8 klas w podstawówce, spowoduje że młodsi uczniowie będą bici częściej, i szybciej zetkną się z używkami. Ale też nawiążą "więź" z nauczycielami, i unikną stresu związanego ze zmianą szkoły na inną, spotkaniem zupełnei nowych osób, nowych nauczycieli, itd. Jest plus, ze właśnie poznaje się nowych ludzi, ale duży stres pozostaje. Poza tym... włożono tyle pieniędzy w budowę gimnazjów, że teraz tego politycy nie zmarnują(w końcu to mniej dla nich, no nie?).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sebaus Pokaż post
Nie, najlepszym sposobem na zwalczanie agresji jest twarda ręka ojca. Agresja jest skutkiem tzw bezstresowego wychowywania. Bo czego ma się bać uczeń, skoro nawet nie musi się obawiać ochrzanu w domu?
Gówno prawda. Agresja w szkole jest często odreagowywaniem na własne krzywdy (w tym bicie przez rodziców). Dzisiaj bicie przez rodziców powoduje tylko nienawiść do nich, a są skuteczniejsze metody niż bicie. Na własnym przykładzie wiem, że np odcięcie od pieniędzy, jest lepsze niż pobicie ;P (na mnie bicie nigdy nie działało, to teraz odcinają mi kompa+kasę i jestem utemperowany )

up@
Policja w szkole? To negatywnie odbija się na psychice ucznia, sprawia że uczeń czuje się jak w więzieniu... to samo z kamerami... My kamery mamy, ale to nie przeszkadza w biciu się poza zasięgiem kamery, lub po prostu w pole jej widzenia.
Wysokie kare też czasami to już za dużo. Niedawno u nas w szkole przyłapano 10 osób które sobie podpijały wódkę. Łyk na każdego, ale zawsze coś. Zebrała się komisja (po 3 dniach) i ciągu tych 3 dni tylko te 10 osób myślało że zostaną wyrzuceni ze szkoły, że mają przerąbane na całego, 2 biedne dziewczyny się zupełnie załamały. W końcu komisja ustaliła, że to nie był poważny wybryk, potraktowała łagodnie. Ale i tak te 10 osób rzuciło alkohol w cholerę... Jaki z tego wniosek? Psychika ma dzisiaj większy wpływ na człowieka niż fizyka.
Świadomość, że mają przejebane, zadziałała lepiej niż jakakolwiek kara, jakiekolwiek bicie. Wpływa to negatywnie na psychikę ucznia, ale przynajmniej nie wywołuje nienawiści do dorosłych, tylko wdzięczność, że potraktowali ich łagodnie.

Już skopiowałem, w końcu pomysł był mój ;d
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez plafdzifego mloka
Mroku (21-03-2007 18:31)
hyba nie zaówarzyłeś ,rze to byl joke -.-'
mash problem
metalOOffcu?
Mroku (21-03-2007 18:32)
iks.IKS
PS: Dzięki za reklamę ;d