Zobacz pojedynczy post
stary 11-11-2006, 22:45   #38
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'sH Pokaż post
ktos wspominal o powstaniu warszawskim... gdyby nie wybuchlo, to rosjanie mieliby problem, zeby przejac warszawe i wprowadzic komunizm/socjalizm jak kto woli : ]
Jakby PW zakończyło się zwycięsko, wtedy Rosjanie nie mogliby przejąć Warszawy, bo ta by była pod panowaniem Polaków. Jakby mieszkańcy Warszawy nie podnieśli się do boju, wtedy Rosjanie by przejęli bez problemu Warszawę i wprowadzili komunizm. A dlaczego? Bo gdyby to Sowieci wygonili Niemców z Warszawy, to by mówili, że to dzięki nim stolica jest wolna.
Cytuj:
pozatym... tyle sie kurwa mowi ze polacy zatrzymali sowietow nie dopuscili do tego aby sie na zachodzie rozprzestrzenili... ale co nam kurwa z tego?
To, że w całej Europie nie zapanował komunizm? Że obroniliśmy własne państwo? Gdyby Sowieci rozprzestrzenili swoją komunistyczną rewolucję na całą Europie, nie mógłbyś teraz mówić, że Niemcy mają więcej kasy itp.
[quote]
jak juz mowilem wczesniej... 1. mowilbym po niemiecku 2. mialbym wieksze mozliwosci ksztalcenia - wiecej kasy za prace...
[/quote[
Jak tak bardzo Ci zależy żeby mówić po Niemiecku i nie czujesz żadnego powiązania z Polską to wyjedź stad jak najszybciej. Tak będzie lepiej dla wszystkich.

Cytuj:
ale nie kurwa - .- znalezli sie jacys patrioci
Że przyszło mi żyć w czasach, kiedy patrioci są dziwnym zjawiskiem....

Cytuj:
to teraz moja rada for u:

"chęć ponoszenia dla niej ofiar"

idz sie powies... bedziesz wisielcem za Polske!!
a pozatym... to sie modne zrobilo, a po tym temacie widac ze chcesz byc w centrum zainteresowania... ale kurwa xD nie wyszlo ci
Może to dla Ciebie by było idiotyczne, ale gdyby teraz wybuchła wojna walczyłbym za Polskę, bo czuje z nią powiązanie emocjonalne. I nie, nie mam zamiaru wyjeżdżać z Polski.
Teraz chyba modna jest postawa antyPolska, antypatriotyczna. Wszystko co Polskie jest złe, zaś zachód jest cool...

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk

Ostatnio edytowany przez Parys - 11-11-2006 o 22:46.
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem