Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
A moze jeszcze chcesz zeby panstwo placilo ci za to, ze sie laskawie urodziles?
|
Przecież płaci... ^.- choć nie tobie a rodzicom.
Cytuj:
Nie wiem jak inni ale ja nie chcialbym mowic teraz po niemiecku, uczyc sie na historii o potedze III Rzeszy itp.
|
Racja, zdecydowanie ciekawsze są codzienne wykłady o tym jak Polska
zatriumfowała w bitwie pod Grunwaldem... (pierwszy i ostatni raz)
Cytuj:
Ja sie ciesze z tego, ze jestem Polakiem pomimo, ze ten narod ma wiele wad i od lat jest taki jaki jest.
|
Najpopularniejsze stereotypowe wady polaków: pijaństwo, bojowość, zaczepność, brak tolerancji... każdy ma inne
Cytuj:
Nie oddalbym zycia za ojczyzne,
|
Nie musisz, "ojczyzna" sama weźmie...
Cytuj:
ale patriotyzm mozna wyrazac w czasie pokoju bez takiej ofiary.
|
Jak kto woli.
Cytuj:
Moze nie mieszcze sie w definicji patrioty, ale ciesze sie, ze jestem Polakiem i mowie po polsku, nawet jesli bede zyc poza krajem.
|
Stosunek większości młodych polaków do ojczystego kraju - "Tak, jasne że cie lubię, ale teraz muszę wyjechać zagranicę..."
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arrivald
Cytowanie fragmentow hymnu i pozowanie przed innymi uzytkownikami forum to pomysl strasznie idiotyczny. Ale jeszcze glupsze jest mowienie ze nasi przodkowie mogli nie walczyc o niepodleglosc i nie przejmowac sie Polska. Jaka w tym logika? Gdyby kazde panstwo podporzadkowalo sie jednemu tyranowi to swiat zamienilby sie w jedno wielkie komunistyczne gowno.
|
Właśnie, a teraz nie jest tylko "jednym komunistycznym gównem", tylko wspaniałym "zlepkiem demokratyczno-republikańsko-komunistyczno-totalitarno-anarchistyczno-kapitalistycznego gówna", jakie szczęście...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Pewnie, Piłsudski SAM rozgromił wszystkich, nie potrzebował w ogóle żołnierzy, broni, niczego...
|
Chuck Norris powah!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Janek@
Moze teraz Polakow sie nie uwaza za tolerantow, ale w 1573 r. uchwalila pierwszy w Eu akt tolerancji wyznaniowaej, a to tez sie liczy ^^.
|
Jasne, że się liczy. Jakby na to nie patrzeć już od dawna w Polsce uchwalano różne rzeczy, np. taką konstytucję, która między innymi mówi, że nie dozwolone są: zabójstwa, kradzieże, molestowanie, łamanie przepisów kodeksu drogowego, prześladowanie... etc. etc.
Nie myl ustaw z mentalnością ludzi.