Zobacz pojedynczy post
stary 12-11-2006, 14:18   #46
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slay
Albo jestes totalnym ignorantem historycznym, albo totalnym idiota. Tak czy inaczej, zblazniles sie tym 'pierwszym i ostatnim'.
Eh, zero wyczucia. Jasne, że to nie było jedyne zwycięstwo wojsk naszego kraju -.- nie myślisz chyba że mój post ma znaczenie dosłowne.

Cytuj:
A wyjasnij mi, od ktorej strony bojowosc (BOJOWOSC, podkreslam) jest wada... bo ja prosty czlowiek i chyba nie ponialem...
Chodzi mi raczej o bycie skorym do walki o byle pierdołę. (por. burdy w barach o piwo itp.) PS "poniać" to tylko ja mogę, bom głupi. (podobno)

Cytuj:
No popatrz, a ja jestem z pochodzenia Obodrytą. W zyciu nie widzialem Heimatlandu i z punktu widzenia pochodzenia mieszkam za granica. Jestem odpowiednikiem stereotypowego Polaka? =o
Jesteś tym za kogo się uważasz, i mnie to szczerze mówiąc mało obchodzi

Cytuj:
Zaloze sie, ze z tego calego zlepku rozumiesz tylko dwa slowa - zlepkiem i gowna.
Miałem dobry humor i napisałem coś śmiesznego a tu takie riposty... Po prostu naświetlam metaforą to czy ktoś woli wspólny świat o dość niskim standardzie życia, czy zróżnicowany, w którym część jest biedna, a część bogata.

Cytuj:
No i tradycyjne - jak Ci sie w ojczyznie nie podoba, droga wolna. Tym bardziej, ze przeczysz sam sobie. Z jednej strony narzekasz, ze jacy ci Polacy niewdziecznicy i nie-patrioci, bo wyjezdzaja za granice, z drugiej piszesz o "ojczyznie".
Ano wolna i zamierzam wyjechać. A przy okazji ten post miał mało wspólnego z moim stanowiskiem w tej sprawie. Głównie starałem się podać kilka kolejnych wątłych tematów do dysputy. (Ale skąd miałbyś to wiedzieć, skoro nie napisałem tego nie wyjaśniłem, no nie?)

Cytuj:
A o autoironie Cie nie posadzam, bos na to za glupi.
Ja "posądzam" cię pod każdym kątem, badając jakie wydźwięki mają twoje wypowiedzi, żeby nie było nieporozumień. Jeżeli sam uważasz, że nie warto się zastanawiać nad tym co ktoś tak naprawdę miał na myśli, to nie wróżę ci świetlanej przyszłości... Założenie, że każdy oprócz ciebie jest idiotą bardziej podpada pod egoizm czy ignorancję, czyż nie?

@Down
Ok, co tylko chcesz. Skończmy ten offtop bo do niczego nie prowadzi.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 12-11-2006 o 21:12.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem